Cedevita startuje i u Evrokupu

Cedevita i MZT u plusu u Evrokupu

Evrokup konačno počinje, sa četiri grupe po pet timova i bez srpskih timova, a iz ABA lige Cedevita i MZT startuju takmičenje u sredu.

Cedevita ima mnogo težeg protivnika pošto gostuje Gran Kanariji na ostrvu. Kanarija je očajno započela takmičenje u ACB ligi i ima tri poraza zaredom, tako da tim ne dočekuje duel u Evrokupu sa previše entuzijazma.

Tu su dobro poznata lica poput Boa Mekejleba, Darka Planinića i Sasua Salina, a najzvučnija imena tima su Ričard Hendriks, Ćavi Rabaseda i Kajl Kuric. Ni Cedevita nije sjajno započela takmičenje u ABA ligi, ali se onda sa dva uzastopna trijumfa popravla i sada ima 50 odsto uspešnosti u regionalnoj ligi.

Oba tima su izuzetno efikasna, a Gran Kanarija je u Španiji odavno tim za koji se za da će “ući u plus”. U trećem meču ACB lige koji su igrali je bilo nešto manje poena, ali prva dva su ponudila preko 170 poena .

Sada je kvota na više od 159,5 poena 1,98 i to ne bi smeli da propustite da stavite na tiket. Ruski predstavnik Nižnji Novgorod je u ovom kolu slobodan, a drugi meč grupe igraju litvanski Lietkabelis i MZT iz Skoplja.

Tim iz Litvanije je u istoriji dva puta bio šampion svoje države osamdesetih godina, a sada iza sebe imaju istorijsku sezonu jer su bili treći u baltičkoj BBL ligi.

Nosioci tima su braća Lavrinovič koji su ponovo u istom timu i u poznim godinama. Uz njih kičmu tima uglavnom čine domaći igrači, pa tako Lietkabelis ima samo dva stranca – Australijanac Ben Magden i američki plej Lorenco Vilijams.

MZT je još jedna ekipa koja je razočarala na startu ABA lige. Otpušten je trener, završena je saradnja sa dvojicom Amerikanaca – Torijem Tomasom i Džeremajom Mesijem. MZT pre svega ima problema u odbrani, a sada u meču sa litvanskim timom neće im biti lako da to poprave.

Više od 156,5 poena deluje kao “sigurica” na ovom meču, a pobedi je svakako bliži domaći tim.