Čemu su se sportisti radovali u 2016. godini?

 

Pregršt lepih, a u prethodnoj godini neostvarenih želja uneli smo u novu, 2017. godinu. Kažu, sujeverni da prestupna, 2016, nije bila pravo vreme za velike poduhvate, pa su sad sve oči uprte u predstojećih 12 meseci.

Zdravlje, sreća, ljubav, novac…to je osnovno. Svi mi, ipak, želimo mnogo više. Češće nam je na pameti ono što nismo i što nemamo, nego ono lepo – ono što smo već uspeli. Zato smo, u prvom ovogodišnjem broju liste “Meridiana” zamolili nekoliko sportista da zastanu i razmisle o srećnim događajima u karijeri. O svemu onom što je na najlepši način za njih obeležilo minulu sportsku godinu.
Uroš Luković, košarkaš Partizana

Prethodna godina jedna je od najvažnijih u mojoj karijeri. Druga polovina godine bila je veoma uspešna za mene, zato što sam tad obukao crno- beli dres i tako ostvario svoj dečački san. Jedan od „najslađih“ momenata doživeo sam u Nemačkoj kada smo odneli pobedu u poslednjoj sekundi, a definitivno najdraži trijumf mi je onaj u Poljskoj.

Slaviša Stojanović, fudbaler Hapoel Kfar Saba

U dresu Radnika iz Surdulice uspeli smo da, uprkos svim očekivanjima, izborimo  plej of.  Veoma sam zadovoljan svojim učinkom, jer sam bio najbolji strelac ekipe. Takvi rezultati su me i preporučili novom klubu. Taj odlazak u inostranstvo smatram velikim uspehom i trudiću se da tamo što duže ostanem, zbog toga što situacija sa fudbalom u Srbiji, nažalost, nikako nije sjajna. Fudbalu u Srbiji u duhu novogodišnjih praznika, poželeću bolje dane.

stojanovic

Goran Huskić, košarkaš San Pablo Imobilaria Burgo

Na profesionalnom planu 2016. godina bila je do sada najuspešnija za mene. Bilo je ovo dinamičnih 365 dana i za to vreme uspeo sam da izborim sedam titula MVP kola. Posebno bih izdvojio i ulazak u  finale za plasman u Prvu ligu Španije sa najmlađom ekipom u ligi. Nadam se da je sve to bilo samo zagrevanje za rezultate koji me očekuju i da će ova godina biti još bolja.

Goran Huskić

Ana Dabović, košarkašica Los Anđeles Sparksa

Ponosna sam što sam deo tima koji je osvojio prsten WNBA lige, ali sa  Olimpijadom i reprezentacijom se ništa ne može porediti. Olimpijske igre su san svakog sportiste i to je nezaboravno iskustvo. To je nešto što će obeležiti moju karijeru a ne samo 2016. godinu.

Stefan Radovanović, fudbaler Zemuna

Prethodnu godinu pamtiću po plasmanu u plej off Super lige Srbije sa Radnikom iz Surdulice, a zatim i po prelasku u FK Zemun. Puno mi je srce što sam deo ovog kluba sa velikom tradicijom i sjajnim navijačima, Taurunum boy- sima. Što se Srbije, najveći utisak je ostavila Olimpijada. Rekordnim brojem medalja za našu zemlju, pokazali smo svetu, po ko zna koji put,  koliko smo talentovana nacija. Bravo šampioni!!!