Češka traži prvu pobedu, Nemci treću

Češka sa hendikepom, bunker pred “Pancerima”

Češka je razočarala u prva dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a Azerbejdžan sa Robertom Prosinečkim na čelu igra sjajno na startu.

Azeri su u prvom meču dobili San Marino 1:0, ali rezultat ne govori o stanju na terenu. Imali su inicijativu tokom celog meča i mogli su da postignu još nekoliko golova, pogotovo u drugom poluvremenu kada su imali igrača više na terenu. Potom su sve iznenadili sa pobedom nad Norveškom 1:0 na domaćem terenu.

Sada je pred njima ozbilna ispit, sada je protivnik Češka. Tim više nema ozbiljne zvezde jer se i Petr Čeh povukao, tako da Češka ima solidan tim, ali daleko od nekih ranijih generacija. Kvota na 1 je mala, a Česi imaju snage da dobiju sa više od jednog gola razlike. Kvota na 1 uz hendikep 1,5 je 1,85 i treba probati sa tim.

Nemci posle dve pobede dočekuju Severnu Irsku koja se nada da će svojom defanzivnom igrom uspeti da ukroti “Pancere”. Teško da će im to uspeti, ali ipak neće se Tomas Miler i društvo nadavati golova. Kvota na 0-3 je velikih 1,54, a Džoni Evans i ekipa iz odbrane Severne Irske će se pobrinuti da ne prime više od tri gola. Do sada Severna Irska nema primljen gol u kvalifikacijama, sada će njihova odbrana pokleknuti, ali neće biti goleade.

San Marino nema šanse da bilo kome oduzme bodove, a Norvežani su u priličnom šoku posle poraza od Azerbejdžana 1:0. Norvežani još nisu postigli gol u kvalifikacijama iako im je po imenim napad najbolji deo tima sa Džošom Kingom i Diomandeom.

Ovde predlažemo da se odigra 2-4 gola, jer svakako da će Norvežani konačno zatresti mrežu protivnika, ali San Marino je u prva dva meča uspeo da dovoljno sačuva mrežu da ne primi više od četiri gola. To će se desiti i sad, a kvota je 1,95.