odbrana

Ćija će odbrana biti čvršća?

Prošlo je tri kola u Primeri otkako je Bilbao slavio u Baskijskom derbiju protiv Sosijedada, ali od tada je Atletik pobedio samo u Ligi Evrope u neverovatnoj predstavi Arica Aduriza koji je postigao pet golova!
Na San Mames dolazi Viljareal kome i dalje uspeva da se održi na poziciji koja vodi u Ligu šampiona.
Bilbao je pred svojima navijačima uvek težak protivnik, gde je ove sezone slavila samo Barselona i to sa minimalnih 1:0. Međutim, iako odbrana Bilbaoa odlično funkcioniše, veliki problem za ekipu Ernesta Valverdea predstavlja to što osim Aduriza, nema fudbalera koji se ističe realizacijom šansi. Iako je u odličnoj formi (postigao je trećinu ligaških golova svoje ekipe – 5) veteran Aduriz ipak ne može sve sam, što može biti jedan od razloga što Bilbao nema više od 17 osvojenih bodova.
Valverde bar nema problema sa povređenim fudbalerima pošto iz tog razloga neće igrati jedino Bena, dok bi Laporte mogao da se nađe u sastavu.
Viljareal ove sezone demonstrira sjajan fudbal, iako je tokom leta ostao bez jedog od najboljih fudbalera iz prethodne sezone, Bejlija koji je pšrešao u Mančester Junajted.
Uostalom, samo jedan poraz u dosadašnjem delu sezone dovoljno govori koliko je stabilna forma ekipe koju sa klupe predvodi Fran Eskriba.
Zanimljivo je međutim, da je Viljareal svoj jedini poraz u aktuelnom prvenstvudoživeo upravo u Baskiji, kada ga je u 10. kolu nadigrao Eibar.
Inače, Viljareal nije slavio na San Mamesu na 4 prethodna gostovanja, a na čak tri utakmice u tom periodu nije čak postigao ni gol!
Ako je Bilbao odličan u defanzivnom segmentu igre, onda Viljareal dolazi sa profesorskim statusom, što im dopušta svega sedam primljenih golova! To je bilans koji je Žuta podmornica posle 11 odigranih kola ostvarila samo jednom u svojoj istoriji (2004/05)!
Očekuje se veoma neizvesna utakmica, a sve navodi da je mali broj golova neminovan, pa možda treba hrabro probati sa 0-1!
Susret počinje u 20:45.