Irska

Čim nema Anrija, Irska je glavna u baražu!

Republika Irska je kvalifikacije za Svetski kup okončala drugim mestom u grupi što joj je omogućilo da kroz baraž mečeve sa reprezentacijom Danske uradi ono što joj je pre osam godina nepravedno oduzeto u okršaju sa Francuskom.


Svi ljubitelji fudbala se sećaju tog ”ručnog” dodavanja Tijerija Anrija za pogodak koji je postigao Vilijam Galas, ali je gol priznat, a Irska ostala bez puta u Južnu Afriku.

Ova selekcija je već sa prethodnih sedam učešća postala rekorder baraža za velika takmičenja, a sve prilaske (3) je ostvarila u poslednja četiri nastupa! Da se nije umešala Anrijeva ruka učinak bi verovatno bio stopostotan !

Sa druge strane, dok su Irci prošle godine pasoše za Francusku vizirali tako što su  izbacili Bosnu i Hercegovinu, Danska je u isto vreme izgubila od Švedske. Jedini put pre toga, Danci igrali baraž za UEFA EURO 2000 kada su savladali Izrael ukupnim rezultatom 8:0!

Domaćin je proglašen za ekipu koja ima više šansi u ovom odmeravanju snaga, pogotovo u prvom susretu koji se igra u Kopenhagenu (Meridianbet kvota na pobedu domaćina je 1,65), ali ne bi trebalo potceniti čvrstinu Iraca i njihovo iskustvo u ovakvim duelima!

IrskaGlavni igrač domaće selekcije je motor Totenhema Kristijan Eriksen koji je sa osma pogodaka najefikasniji fudbaler Danske u kvalifikacijama. Dobre vesti za domaće navijače su da će u sastavu biti i iskusni igrač odbrane Simon Kjar.

Čvrsta irska odbrana je jedan od najvećih aduta tima koji uspešno vodi Martin ONil, a koja je u kampanji za Rusiju primila svega šest golova, od čega joj je polovinu dala Srbija! Meridianbet kvota da Irska neće primiti gol je sjajni 4,00, što svakako vredi testirati, pogotovo ako se ima u vidu da su Irci u poslednja dva okršaja, doduše prijateljska, savladali Dansku bez primljenog pogotka (3:0, 4:0)!

Kada su u pitanju takmičarski okršaji, oba tima su zabeležila po tri pobede, s tim da su Zeleni poslednji put slavili na terenu Vikinga pre tačno 60 godina.


4.6.2017. Međunarodni fudbal: Irska umorna, Urugvaj mora maksimalno čak i u prijateljskoj


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *