Crvena Zvezda bez Antića i protiv FMP-a

Crvena Zvezda bez Antića i protiv FMP-a

Pobeda u Večitom derbiju, pa poraz u Malagi od Unikahe je bilans poslednjih mečeva sa kojim Crvena Zvezda dočekuje ove sezone odlični FMP koji se za sada drži na plej-of pozicijama.


Crveno-beli su protiv Unikahe sami sebe ostavili bez šansi već od samog početka utakmice, a posle poluvremena koje završeno sa petnaest razlike u korist domaćeg tima i pored bolje igre u drugom delu utakmice, za povratak jendostavnon nije bilo snage.

Nedostajao je Pero Antić  koji je samo privremeno bio u timu da bi pomogao u Večitom derbiju, posle čega je nastavio sa terapijom zbog čega ga neće biti u sastavu ni protiv FMP-a. Trener Dušan Alimpijević je nagovestio da bi još neki košarkaši mogli da preskoče okršaj sa Panterima zbog prpblema sa manjim povredama.

Šansu će dakle dobiti oni koji igraju nešto manje, ali njihov doprinos zbog toga ne sme da bude ništa slabiji nego onih najboljih jer Zvezda sebi ne sme da priušti nikakva neprijatna iznenađenja u ovoj utakmici.

Bude li ga bilo, FMP će se izjednačiti na tabeli sa Crveno-belima, a zanimljiv rasplet u vrhu tabele će biti dopunjen ishodom duela koji takođe u nedelju igraju Budućnost i Cedevita.

ZvezdaFMP je za sada pobedio na samo jednom gostovanju (Bar), ali je i raspored gostujući mečeva bio prilično težak i uključuje mečeve sa Cedevitom, Partizanom i Igokeom.

Ekipa Vladimira Jovanovića kao i Crvena Zvezda igra visoko efikasnu košarku sa preko 80 ubačenih poena po utakmici, pa je i granica koju je Meridianbet postavio (165,5) srazmerna tome.

Zanimljivo je da su Panteri bolji od šampiona pod obručima, pogotovo pod svojim u čemu su najbolji u ABA ligi. Budući da je Zvezda neočekivano loša u ofanzivnom skoku i pored sjajnih skakač u svom sastavu, FMP bi neki prostor za dobar rezultat mogao da potraži u tom segmentu igre.

Meridianbet kvote se nalaze ovde.


16.6.2017. Zvezda već najavila proslavu titule, treća utakmica sa FMP-om samo formalnost!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *