Crvena Zvezda – Partizan

Crvena Zvezda je povela u finalnoj seriji sa 2-0 i veoma je blizu da osvoji prvu titulu šampiona Srbije, odnosno 16. računajući i titule osvojene u nekadašnjoj Jugoslaviji.
Crvena Zvezda je u dva prethodna susreta pokazala da raspolaže znatno dužom klupom koja je omogućila bolju rotaciju igrača, što je veoma značajno na kraju naporne sezone.
”Crveno-beli” su tako na samo jedan korak od trofeja na koji čekaju od sezone 1997/98 kada su poslednji put bili šampioni. Da radost navijača ovog kluba bude veća, Crvena Zvezda će u slučaju pobede osvojiti trostruku krunu pošto je prethodno već trijumfovala u Kupu Srbije i u regionalnoj ABA ligi.
Partizan je u seriju ušao sa dosta problema sa povredama ključnih košarkaša, a situacija se tokom mečeva samo pogoršala. U obe utakmice Partizan je držao korak u većem delu meča, naročito u drugom u kome je poražen tek u finišu.
Treća utakmica može da znači kraj trinaestogodišnje vladavine Partizana, ili produžetak serije na bar još jedan duel ”večitih” rivala. I ovaj meč, u kome je Crvena Zvezda nominalni domaćin, se igra u Pioniru, a ako dođe do četvrtog, taj će se duel igrati pred praznim tribinama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *