Crvena Zvezda

Crvena Zvezda pobedila Makabi i ”oterala” navijače iz dvorane!

Crvena Zvezda je trijumfom u Tel Avivu došla do desete pobede u Evroligi, a Dejan Radonjić do jubileja od 200 pobeda na klupi Crveno-belih!


I zaista, ako je iko zaslužio da bude centralna figura posle još jedne izvanredne utakmice koju je odigrala Crvena Zvezda, onda je to stručnjak uz koga se sve više vezuje epitet vrhunskog taktičara.

Samo da se podsetimo da su se ambicije za ovu sezonu uglavnom odnosile na odbranu trofeja u domaćim i regionalnim takmičenjima, a da je Evroliga u novom formatu prihvaćena kao mesto gde čak ni neulazak u plej-of ne bi bio smatran za neuspeh, pod uslovom da Zvezda igrom pokaže da joj je mesto među najboljim timovima u Evropi.

Sadašnji trenutak je, međutim, prevazišao sva očekivanja, a odnos pobeda i poraza (10:8) i pored sve skromnosti, kako Radonjića, tako i košarkaša Crveno-belih, nikako ne može da isključi mogućnost da se beogradska ekipa nađe u doigravanju.

Čvrsto stajanje na zemlji u ocenama situacija koje su se pojavljivale u toku sezone je, uz naporan rad, ono što odlikuje i zaokružuje celu priču koja na Malom Kalemegdanu traje već par sezona, a koja u ovoj dostiže vrhunac.

Treba priznati da nije lako ostati skroman ne ”podići nos” posle serije od šest pobeda u sedam poslednjih utakmica i to kakve serije u kojoj su redom padali sve sami šampioni Evrope, među kojima su neki kao Makabi, višestruki pobednici elitnog takmičenja.

U stvari, spomenuta serija je i započela trijumfom nad Makabijem u Beogradu, a (privremena) tačka stavljena u Menora Mivtahim Areni i to u trenutku kada su domaći navijači očekivali pun revanš za poraz od 25 poena razlike u prvom susretu.

Nažalost po sve posetioce u žutim majicama, najbolja odbrana u Evroligi je i ovoga puta sjajno obavila svoj posao, a trener Ainars Bagackis je bio u prilici da na teži način oseti pravo značenje izreke da nije važno kakvi su pojedinci, nego kakav je tim.


19.1.2017. Evroliga: Crvena Zvezda bez straha u Tel Avivu