Crveni

Crveni žele da sačuvaju drugo mesto

Možda na prvi pogled ne deluje tako, ali je utakmica sa Mančester Sitijem došla u pravom trenutku za Liverpul. Trijumf u subotu uveče bi Liverpulu pored nastavka ”potere” za Čelzijem, omogućio i stvaranje osetnije razlike ispred Gvardiolinih Građana!

Sa druge strane, tri boda u džepu bi bio savršeni završetak godine i za skupoceni tim sa Etihada, ali im na tom putu stoji ekipa koja ove sezone  ne zna za poraz na svom Enfildu!

Iako je Jirgen Klop očekivao da se Filip Kutinjo oporavi do duela sa Građanima, to se ipak nije dogodilo, pa će Liverpul i dalje biti oslabljen neigranjem ovog izvanrednog fudbalera. Pored Brazilca, izostaće i Kamerunac Matip, kao i Grujić i Deni Ings.

Na drugoj strani, na teren se vraća najubojitiji napadač Mančester Sitija, Sehio Aguero, kome je istekla suspenzija zbog koje je propustio četiri utakmice. Lista povređenih Građana se nije promenila, što znači da se na njoj i dalje nalaze Kompani, Gundogan i Delf.

Klop može da bude veoma zadovoljan učinkom njegovih fudbalera u napadu, čija efikasnost podseća na one dane kada je crveni dres nosio Luis Suarez. Jedan iz tadašnjeg terceta napadača, Rahim Sterling, ovoga puta će nositi plavi dres Mančester Sitija, ali će pesma navijača iz Kopa ipak biti upućena Danijelu Staridžu, trećem članu trojke koja je pre par godina terorisala protivnike odbrane!

Liverpul je svog protivnika pobedio u tri prethodna ligaška okršaja, postigavši u tim mečevima čak devet golova!

Mančester Siti je u tom periodu jedanput ipak nadigrao Crvene i to u okršaju koji im je doneo četvrti trofej Liga kupa! Građani su krajem februara ove godine na Vembliju savladali svog protivnika boljim izvođenjem jedanaesteraca i ostavili Jirgena Klopa bez trofeja u sezoni u kojoj je sa Crvenima bio akter čak dva finala!

Liverpul u 19 prethodnih duela nije propustio da zatrese mrežu Građana na Enfildu! da li je to dovoljno za jedan GG?

Susret počinje u 18:30.