Žalgiris

CSKA teško sa Blatom, Žalgiris bolji u derbiju začelja

Žalgiris i Galatasaraj su jedine dve ekipe sa samo jednom pobedom u dosadašnjem toku Evrolige i odlučuju ko će preuzeti “fenjer”.

Trenutno je zbog bolje koš razlike Žalgiris iznad tima iz Istanbula. Galata je pobedila tek u prošlom kolu kada su iznenadili Olimpijakos na svom terenu. Žalgiris ima pobedu nad Baskonijom na svom terenu u drugom kolu.

Domaći teren je presudan u ovakvim mečevima, a Žalgiris je tim sa sjajnom publikom. Šarunas Jasikevičijus je bio nezadovoljan zalaganjem svojih igrača u nekim prethodnim mečevima, ali sada se očekuje trijumf velikana iz Litvanije. Uz 1 treba dodati i hendikep od -3,5 poena.

CSKA je jedina neporažena ekipa u Evroligi. Jedno vreme ih je pratio Fener koji je sada neočekivano zaređao tri poraza. Sada Teo i drugovi gostuju Darušafaki u Turskoj. Blat će probati da što više uspori ovaj meč jer samo u takvom meču njegov tim ima šansu.

Neće ni CSKA srljati, stoga bi zaista moglo pasti manje od 168,5 poena. Darušafaka sigurno ne može “Armejcima” da postigne više od 80 poena, tako da bar na njih odigrajte minus.

Olimpijakos i Barselona igraju u Atini, a Real i Panatinaikos u Španiji. U duelima španskih i grčkih velikana podeljene su uloge. Olimpijakos je u Pireju svakako favorit protiv oslabljene Barselone. Peteri Koponen se vratio, ali spisak povređenih je i dalje podugačak.

U takvoj situaciji Olimpijakos je veliki favorit, pogotovo posle neočekivanog poraza od Galatasaraja u prošlom kolu. Spanulis, Printezis i ostatak ekipe žele da dokažu da je u Istanbulu u pitanju bio samo loš dan, tako da je predlog 1 uz hendikep -4,5.

U Madridu Panatinaikos je apsolutni autsajder. Real je u Moskvi poražen poenom razlike što je podvig kada se zna kako CSKA igra i ove sezone. Panatinaikos je prošle dve utakmice odigrao na produžetke, pa i ovde očekujemo neizvestan duel. Stoga hendikep na Real od -10,5 poena deluje kao poklon, uz njega je dvojka sigurna.