Cvajta: 0-2 gola pod reflektorima u Nirnbergu!

Cvajta: 0-2 gola pod reflektorima u Nirnbergu!

Dve ekipe sa istim brojem bodova, ali i različitim učinkom pre pauze za utakmice reprezentacija, Nirnberg i Sent Pauli, pokušaće u ponedeljak uveče da osvoje bodove i uhvate priključak sa vodećim timovima u popularnoj Cvajti.


Nirnberg je posle odličnog početka u prva tri kola, doživeo ubedljiv poraz od Auea, koji ga je smestio na tačno polovinu tabele ove lige sa učnikom od sedam bodova. Ovo je prvi meč ove sezone koji Nirnberg igra pod reflektorima i očekuje se velika podrška navijača na Maks Morlok stadionu, koji je inače izgrađen još 1928. godine. Uostalom, poznato je da Bundesliga 2 nema problema sa popunjenošću tribina i da je to jedno od najpopularnijih ligačkih takmičenja na Starom kontinentu!

Trener domaćih Mihael Kelner neće imati na raspolaganju Sebastijana Kerka i Denisa Liperta, kao i Patrika Kamerbauera i Enisa Alušija, što znači da će najnovija pojačanja Everton i Tobijas Verner možda već od prvog minuta morati na teren.

Za razliku od svog domaćina, Sent Pauli je na pauzu otišao posle pobede nad Hajdenhajmom postignute u poslednjem minutu, a prema najavam trenera Olafa Jansena, gosti iz Hamburga su došli da ponove proletošnji rezultata kada su se kući vratili sa sva tri boda!

Međutim i gosti imaju dosta problema sa povređenim fudbalerima, pa tako Jansen ne može da računa na doprinos čak četvorice prvotimaca – Buhaduza, Buhtmana, Sobieha i Hornšuha.

Nirnberg je ubedljiviji kada se radi o međusobnim duelima, ostvarivši na 33 odigrane utakmice čak 15 pobeda, dok je njegov protivnik bio bolji u devet susreta.

U prethodnih pet okršaja, broj golova je samo jednom bio veći od dva, a i taj slučaj je zabeležen u Hamburgu, tako da je predlog za tip manji broj pogodaka, uz dodatak igre NG. Meridianbet kvote za ovu utakmicu pogledajte ovde.


23.5.2016. Uz Nirnberg domaći teren, uz Frankfurt istorija


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *