Atalanta

Da li Atalanta može da prekine seriju Stare dame?

Neočekivani poraz od Đenove prošle nedelje osetno je umanji prednost Juventusa, pošto su svi njegovi najbliži pratioci (Roma, Milan, Lacio i Atalanta) redom savladali svoje protivnike.
U takvoj situaciji i prilično opterećena povredama, u jedinoj utakmici 15. kola Kalča koja se igra u subotu, Stara dama dočekuje ove sezone sjajnu Atalantu.
Bez obzira na to što je ostalo još mnogo do kraja šampionata, Masimilijano Alegri sigurno ne želi da dva puta za redom doživi rezultatski neuspeh, pa dolazak izvanrednog tima iz Bergama može da bude samo motiv više za njegove fudbalere.
Uostalom, Juventus je nanizao 23 uzastopne prvenstvene pobede na svom terenu, što znači da mu nedostaje još samo dve da izjednači rekord šampionata Italije, koji je ionako u njegovom vlasništu.
Alegri i dalje ne računa na Danija Alveša, Leonarda Bonučija, Andreu Barzaljija, Marka Pjacu, kao i na oporavljenog, ali nedovoljno spremnog Paula Dibalu.
Atalanta je u Torino stigla sa oreolom ekipe koja beleži najimpresivniju seriju u kokurenciji najjačih evropskih liga. Pridoda li se tome kup pobeda protiv Peskare, Crno-plavi iz Bergama su neporaženi u poslednjih deset takmičarskih utakmica u kojima su pobedili čak devet puta!
Impresivno je možda i preblag epitet pošto su fudbaleri Đanpjera Gasperinija u tom periodu dopustili rivalima samo dva gola, postigavši istovremeno 20, odnosno na samo tri susreta manje od dva!
Na žalost navijača gostiju, u Torinu neće igrati Roberto Galjardini koji je suspendovan. Njega će zameniti Remo Fruler, dok će na gol umesto Beriše stati Marko Sportijelo.
Ko pokuša da se priseti kada je Juventus poslednji put izgbuio od Atalante, definitivno će imati problema, pošto se to poslednji put desilo u sezoni 2000/01! Štaviše, Bjankoneri su nadigrali Atalantu u prethodnih 12 okršaja, a u poslednjih 27 nisu propustili priliku da bar jednom zatresu mrežu Crno-plavih!
Juventus je ove sezone uz Frajburg, jedina ekipa u pet najjačih evropskih liga koja nije odigrala nerešeno. Da li je duel sa Atalantom poravo vreme za iks?
Utakmica počinje u 20:45.