Da li će Argentina ostati bez Svetskog kupa?

Da li će Argentina ostati bez Svetskog kupa?

Da li je iko mogao i da zamisli da će Argentina strepeti do poslednjeg dana ruske kampanje, kada će joj biti potrebna pobeda u Ekvadoru, gde će se u visokom Kitu sastati sa selekcijom domaćina.


No, tako stoje stvari po Mesija, Iguaina, Paula Dibalu, Di Mariju i ostale koji će na visini od skoro tri hiljade metara morati da savladaju domaćina da bi obezbedili makar baraž i okršaj sa Novim Zelandom!

Za direktan plasman na Svetski kup, Argentina bi morala da ima pomoć u vidu odgovarajućih rezultata na drugim utakmicama, prvenstveno na susretima Peru – Kolumbija i Brazil – Čile.

Ono što odgovara Gaučosima, ako je tako nešto moguće tvrditi, je činjenica da je Ekvador već eliminisan iz trke. Međutim, to može da se ispostavi i kao mač sa dve oštrice, jer domaći fudbaleri neće osećati teret pritiska u meču na Atahualpa Olimpik stadionu, ali će svakako želeti da se svojim navijačima iskupe za neuspeh.

U tome im je oduvek od pomoći bila nadmorska visina na koju ni fudbaleri Argentine nisu imuni, pa su se kući vratili sa dva poraza i bez pobede sa poslednje četiri zvanične utakmice u Kitu, od kojih su tri imale takmičarski karakter.

Ono što fudbalski analitičari ne mogu da objasne je zbog čega je ekipa sa toliko kvalitetnih napadača u sastavu kao što ih ima dvostruki šampion sveta, postigla svega 16 golova, odnosno čak 22 manje od Brazila koji je ubedljivo prvi u južnoameričkoj zoni!

Horhe Sampaoli će čak i u slučaju da Argentina uspe da pronađe put za Rusiju, morati da odgovara na mnoga pitanja u vezi igre njegovog tima a pogotovo u suprotnom, ali verujemo da toga ipak neće doći.

Gaučosi će slaviti u Kitu, a Meridianbet kvote za ovaj duel možete da pogledate ovde.


11.10.2016. Argentina nema izbora osim pobede!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *