Da li će Beograd videti novi podvig - Zvezda dočekuje CSKA!

Da li će Beograd videti novi podvig – Zvezda dočekuje CSKA!

Crvena Zvezda je prošle sezone pobedila Beogradu tada aktuelnog šampiona Evrope CSKA, ali se ponavljanje takvog ishoda u sredu uveče ne bi moglo okarakterisati nikako drugačije nego kao podvig svoje vrste.


Ne samo zato što se zna šta na Starom kontinentu predstavlja CSKA, nego što Armejci u Beograd dolaze u odličnoj formi i posle serije od četiri evroligaške pobede, odnosno osam u svim takmičenjima.

67 koševa koliko su Moskovljani prošli put postigli pred navijačima Crveno-belih je bio razlog žestokog ”ribanja” kojem je svoje košarkaše tada podvrgao Dimitris Itudis, pa je već u revanšu u februaru u Moskvi pala stotka u Zvezdinoj ”mrežici” (102:80).

CSKA nimalo nije slabiji u odnosu na prethodnu sezonu, dok bi ocene date u istom smislu za ekipu Dušana Alimpijevića bile prilično upitne. Otišao je Miloš Teodosić, ali je Itudis dobio Serhija Rodrigeza koga u NBA nisu dovoljno dobro razumeli, pa Nando De Kolo i ne oseća da mu nedostaje najbolji plejmejker Evrope.

Njih dvojica zajedno sa pridošlicom Vilom Klejburnom čine trio najboljih strelaca, a zanimljivo je da je Klejburn drugi skakač u ekipi i da kao i Otelo Hanter ima skoro sedam uhvaćenih lopti po utakmici.

Nema te situacije koju u napadu ne mogu da reše De Kolo, Higins, Rodrigez, a od njihove kreacije ”žive” Voroncevič, Hajns, pa i Kurbanov, koji je naravno više zadužen za ”rudarenje” u reketu, pa ga treba očekivati u pokušajima da zaustavi Bjelicu.

Zvezda

Zvezda će sigurno imati veliku pomoć od tribina, a u sastav se vraća i Pero Antić tako da bar iskustva neće nedostajati u pokušaju da se ostvari dobar rezultat protiv tima koji je uvek kandidat za šampionski trofej.

Kao i do sada, igra Crveno-belih će najviše zavisiti od Ročestija, Bjelice i Antića, zbog čega i jeste jako važno da se svojim učinkom priključi još neko. Džejms Feldin bi mogao da bude jedan od onih koji će se ”isprstiti” pred Armejcima, pod uslovom da ponovi igru koju je prikazao protiv FMP-a. Takođe je vrlo važno da se što manje dopušta ofanzivni skok protivnika, odnosno poveća broj uhvaćenih lopti pod svojim košem u čemu je Zvezda jedna od dve najslabije ekipe u Evroligi.

Meridianbet granica poena za goste je 86,5, što bi CSKA trebalo da nadmaši, a ako šuteri Crveno-belih budu raspoloženi, onda bi trebalo da ”padne” i granica za ukupno ponea (164,5).

Ostale Meridianbet kvote pogledajte ovde.


9.2.2017. Može li Crvena Zvezda ”na strašnom mestu postojati” i ponovo iznenaditi CSKA?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *