Porto

Da li će Porto izneveriti protiv nekompletnih Lisica?

Lester ove sezone deluje kao Doktor Džekil i Mister Hajd – u Ligi šampiona igra kako i dolikuje pobedniku jedne od najjačih liga na kontinentu, dok u Premijer ligi uopšte ne liči na onaj nesalomivi tim iz šampionske kampanje.
Ipak, Lisice su stigle u Porto sa statusom ekipe koja se već kvalifikovala u narednu fazu takmičenja, ubedljivo osvojivši prvo mesto u svojoj grupi.
To je razlog zbog čega Zmajevi očekuju da Ranijerijevi fudbaleri možda ”opuste” nogu sa gasa, jer u slučaju da Kopenhagen slavi protiv Briža, Portu ni remi ne bi bio dovoljan za nastavak takmičenja!
U stvari, Zmajevima je, doduše ne sa tom namerom, pomogao i sam Klaudio Ranijeri, koji je pristisnut sve izvesnijom borbom u donjem delu tabele i predstojećim okršajem sa Lesterom, odlučio da poštedi čak petoricu prvotimaca Lisica, pa tako na Dragao stadionu neće igrati Džejmi Vardi, Rijad Marez, Endi King, Robert Hut i Islam Slimani!
Ben Čilvel i Nampali Mendi će debitovati u Ligi šampiona, dok će Argentinac Leonardo Uloa prvi put nastupiti od početka utakmice.
Porto je u prethodnom kolu portugalskog prvenstva prekinuo seriju od 4 uzastopna remija istim rezultatom (0:0), ali mu je za to trebalo više od 90 minuta i sat vremena sa fudbalerom više. Braga se sa desetoricom fudbalera borila sve do duboko u nadoknadi vremena kada je 18-godišnji Rui Pedro jedinim golom na utakmici doneo pobedu Zmajevima!
Ipak, nije realno očekivati da će Nuno Espirito Santo ovom talentovanom mladiću posle debija u prvenstvu, ukazati poverenje tako brzo i u Ligi šampiona. Inače, Trener Porta ima odličnu situaciju u ekipi pošto nema povređenih fudbalera, a na raspolaganju mu je i oporavljeni Migel Lajun.
Biće zanimljivo videti kako će se Lisice bez Vardija, Mareza i Slimanija, snaći na stadionu Dragao, na kom nijedan engleski kub u Ligi šampiona nije postigao više od jednog gola!
Predlog za tip – čist kec uz dodatak 2-3 gola.
Utakmica počinje u 20:45.