Partizan

Da li je šest godina čekanja previše za Zadar?

Da je neki put dovoljno samo tri nedelje pa da se status od pretendenta za prvo mesto, promeni u ne baš tako izvesnu borbu za plej-of, na svojoj koži je itekako osetila podgorička Budućnost.

Pre odlaska u Zadar na utakmicu 15. kola regionalne košarkaške ABA lige, Budućnost je  izgubila tri utakmice za redom, a porazi u Evrokupu su seriju uvećali na čak pet utakmica!

Nažalost, trener Budućnosti, Ilijas Zuros i dalje ima problema sa povređenim košarkašima, a poslednji kome se dogodio takav maler je Markus Vilijams, čiji je nastup u dvorani ”Krešimir Ćosić” pod velikim znakom pitanja.

Da stvari na tom planu ne dobiju ”katastrofične” razmere, doprineo je povratak u sastav oporavljenog Borisa Savovića.

Zadar je tradicionalno jak na svom parketu, gde je ove sezone ostvario četiri od ukupno pet pobeda koliko ih ima u dosadašnjem delu sezone. Međutim i Zadar ima svoje personalne probleme koji se uglavnom odnose na premali broj kvalitetnih košarkaša koje trener Neven Plantak može da upotrebljava prilikom rotacija u toku utakmice.

Tu je i umor zbog naizmeničnog igranja u domaćem prvenstvu i ABA ligi, a okršaj sa Podgoričanima će biti četvrta utakmica Zadra u prethodnih 10 dana.

Prošlo je punih šest godina otkako je Zadar poslednji put nadvisio Budućnost pred svojim navijačima, odnosno poslednje od ukupno tri pobede Zadra nad svojim aktuelnim protivnikom!

Utakmica počinje u 18 časova.