Vaterpolo, Srbija

DAN III: Ciljjamo medalju, igra se vaterpolo i košarka

Posle šokantnog ispadanja Novaka Đokovića u prvom kolu Olimpijskih igara treći dan OI donosi nam streljaštvo, vaterpolo i košarku.

Program što se tiče srpskih sportista počinje u 14 časova kada su kvalifikacije u streljaštvu u muškoj konkurenciji. Milutin Stefanović i Milenko Sebić će pucati na 10 metara vazdušnom puškom. Ako se plasiraju u finale ciljaće medalju od 17 časova.

Vaterpolo se nastavlja od 18 časova, a naši reprezentativci posle remija sa Mađarskom 13:13 žele pobedu nad Grcima. Naš vaterpolo tim je loše počeo prvi meč i bili su “Delfini” nedovoljno dobri u odbrani. Sada će morati da budu bolji i koncentrisaniji da bi pobedili.

Naše plivačice će na 200 metara imati kvalifikacije. prvo će Katarina Simonović plivati na 200 metara slobodno u 18 časova, da bi 50 minuta kasnije na 200 metara mešovitop nastupila mlada Anja Crevar.

Srpske košarkašice su na startu odigrale jako težak meč sa Španijom i na kraju izgubile sa 65:59, a sada žele da poprave utisak protiv reprezentacije Kanade. Meč se igra od 19:15, a naš tim je pod većim pritiskom pošto su Kanađanke u prvom kolu bez mnogo problema bile bolje od Kine.

U istom terminu košarkaši igraju protiv Australije. Teo i drugovi su bez većiih problema savladali Venecuelu i ova pobeda bi im osigurala prolaz u drugi krug takmičenja. Ipak Australijanci nisu lak protivnik, što je na svojoj koži najbolje osetila Francuska koju su pobedili u prvom kolu.

Program što se tiče Srbije zatvaraju odbojkašice koje posle sjajne pobede nad Italijom očekuje duel sa nešto slabijim protivnikom – Portorikom.
Streljaštvo (muškarci)
14.00 kvalifikacije 10 metara vazdušnom puškom (Milutin Stefanović i Milenko Sebić)
17.00 finale
Vaterpolo (muškarci), 2. kolo
18.00 Srbija – Grčka
Plivanje (žene)
18.00 kvalifikacije 200 metara slobodno (Katarina Simonović)
18.50 kvalifikacije 200 metara mešovito (Anja Crevar)
Košarka (žene), 2. kolo
19.15 Srbija – Kanada
Košarka (muškarci), 2. kolo
19.15 Srbija – Australija
Odbojka (žene), 2. kolo
22.05 Srbija – Portoriko