Dan odluke u grupi B

U grupi B na EURO U 19 je sve moguće! Svaka od četiri ekipe može da se plasira u polufinale, a od tog uspeha ih deli samo pobeda i osvajanje tri boda.
Rusija i Nemačka igraju u Kateriniju, a u nešto boljoj situaciji je Rusija koja ima pozitivnu gol razliku, mada joj u slučaju poraza to neće ništa vredeti. Ekipa trenera Dimitrija Komuke je posle poraza u premijeri protiv Holandije, uspela da u odličnoj predstavi porazi šestostrukog šampiona Španiju.
Sada Rusija mora da savlada još jedan odličan tim, dvostrukog prvaka Evrope i branioca titule, Nemačku. Ako se izuzme period kada su na ovom takmičenju igrale selekcije fudbalera do 18 godina i dva trofeja nekadašnjeg Sovjetskog Saveza (do sezone 2001/02), Rusija još nije stigla do evropskog trona.
”Zbornaja” će biti jača za Aleksandra Lihačeva koji se vraća u tim posle suspenzije.
Nemačka je u najlošijoj situaciji jer jedina ima negativnu gol razliku, ali kao što je već rečeno, i ”panceri” uz pobedu idu dalje.
Osim prošle godine, Nemačka je bila šampion i 2008-me kada je u finalu savladala Italiju. Selektor Markus Sorg za duel sa ”zbornajom” ima na raspolaganju sve fudbalere.
Rivali su odigrali tri takmičarske utakmice pod okriljem UEFA, Rusija je bila bolja dva puta, a Nemačka jednom.
Španija i Holandija se sastaju u Veriji u utakmici u kojoj je ”crvena furija” veliki favorit, što zbog rekordnog broja titula (6), što zbog mnogo boljeg bilansa u međusobnim mečevima.
Španija je naime, čak šest puta savladala Holandiju uključujući period od 1983. godine pa do današnjih dana, dok su ”lale” ostvarile samo jedan trijumf i to upravo u prvom okršaju.
Trener Holandije je nekadašnji poznati fudbaler Aron Vinter, a njegov sastav je najpre pobedio Rusiju sa 1-0, da bi u drugom kolu istim rezultatom bio poražen od Nemačke.Pomalo neverovatno zvuči podatak da ova reprezentacija nikada nije postala šampion Evrope u kategoriji do 18/19 godina.

Selektor Luis de la Fuente je u Grčku doveo ekipu koja igra veoma efikasno i to su pokazali već u prvom meču kada su savladali šampiona Nemačku sa 3-0. Međutim u drugoj utakmici je zakazala defanziva pa je Španija izgubila od Rusije 3-1.
Pre dve godine rivali su se sreli takođe u grupnoj fazi finalnog turnira, a rezultat je bio 3-2 za Španiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *