Makabi Zvezda Darušafaka

Darušafaka i Makabi, za koga ovde Zvezda navija?

Crvena zvezda je sjajno odigrala u Pioniru i savladala Real Madrid, ali sada će meč Darušafake i Makabija biti u centru pažnje navijača.

Naime Crvena zvezda se nalazi na devetom mestu na tabeli i na korak je od mesta koje vodi u Top 8. Na osmom mestu je Efes sa pobedom više, a sedam pobeda ima i Darušafaka. Makabi je posle poraza od Zvezde pao na deseto mesto i ima pet pobeda.

Duel Makabija i Darušafake bi mogao mnogo da znači za Crvenu zvezdu. Da li je bolje da pobedi Darušafaka i tako Makabi ostane sa pobedom manje, ili da pobeda “Ponosa Izraela” ostavi dva tima koja su u prvih osam na tabeli na samo pobedu od “crveno-belih”?

Darušafaka Zvezda

Makabi je posle poraza od Zvezde promenio i trenera i Darušafaka je definitvno stabilniji tim. David Blat radio odličan posao sa svojm skupocenim timom. To se vidi i po kvoti, pobeda Darušafake je 1,34, dok je dvojka 3,17.

Ova dva tima igraju potpuno drugačiju košarku. Darušafaka igra pod vođstvom Blata, što znači da je odbrana na prvom mestu. Makabi sa druge strane retko kad primi manje od 80 poena, a sada su u očajnoj seriji od četiri poraza.

Ne zna se ni ko će ih voditi u narednom delu sezone i ovo je sjajna prilika za Turke da se odlepe od Efesa i Zvezde kao glavnih kandidata za mesto u Top 8. Svakako su veliki favoriti, što pokazuje i hendikep -6,5 poena na njih.

Makabi zaista igra loše, no individualnim kvalitetom svojih igrača uspeva da se drži u mečevima. Niko nije “razbio” “Ponos Izraela”, tako da verujemo da će odbraniti ovaj hendikep.

Takođe granica poena na Makabi je premala. 75,5 poena je zaista malo kada se vidi ko sve igra za predstavnik Izraela, tako da i tu savetujemo plus.

Crvena zvezda verovatno želi da pobede Izraelci, jer će tako imati još jedan tim koji će “juriti” u borbi za Top 8. Na startu druge polovine prve faze Evrolige Zvezda igra u Istanbulu sa timom Davida Blata, a pobeda Makabija bi im možda omogućila da posle tog meča dođu do osmog mesta.