Jovetić i De Bur nisu dobro započeli saradnju

De Bur u Interu: Kondogbija, Jovetić i ko još “leti” iz Intera?

Roberto Manćini nije uspeo da ponovi uspehe iz prvog mandata u Interu i sada je tim preuzeo Frank De Bur koji do sada vodio Ajaks.

On je sa “Kopljanicima” osvojio četiri uzastopne titule u Erediviziji, a “Nerazuri” se nadaju da će Holanđanin uspeti da ih približi Juventusu koji godinama dominira u Italiji.

Već na startu svog boravka na “Đuzepe Meaci” on je uveo neke promene i jasno je da će neki fudbaleri imati mnogo manje prostora i verovatno će otići.

Prvi od fudbalera koje je De Bur stavio “na led” je Džofri Kondogbija. On je stigao prošlog leta iz Monaka za 31 milion evra, a već nekoliko puta ga je De Bur kritikovao. U meču sa Bolonjom je zamenjen posle greške koja je dovela do gola, a posle toga je usledila izjava Holanđanina koja je najbolji pokazatelj u kakvom je trenutno statusu Kondogbija.

Već je pravio ovakve greške, rekli smo mu da pripazi, ali šta da radimo kada ne sluša“, istakao je De Bur.

Iako iza sebe ima već sezonu i po loših igara Inter bi mogao čak i da zaradi na njemu, jer se ceni njegov potencijal i fizička sprema.Ni ostali centralni vezisti nisu sigurni. Felipe Melo nije tip igrača koji je potreban De Buru i sigurno će imati sve manju ulogu u timu, pogotovo otkako je stigao Žoao Mario.

Prošle sezone Marcelo Brozović se probio u prvi tim, igrao je čak i na nešto isturenijim mestima u timu, ali sada je na marginama tima, Pominjala se njegova prodaja, a Juventus jedva čeka da ga Inter pusti.

Juto Nagatomo je u jednom trenutku bio i kapiten Intera, ali za razliku od Andree Ranokije koji je sa dolaskom De Bura opet uspeo da se ubaci u prvi tim, to nije pošlo za rukom Nagatomu i on bi mogao da broji zadnje dane na “Đuzepe Meaci”.

Kada je napad u pitanju imamo dosta čudnu situaciju. Stevan Jovetić je igrač koga De Bur ne želi, ali kada je odigrao prvi meč za tim ove sezone Inter je bio obavezan da ga dovede iz Mančester sitija. Nekadašnji napadač Partizana poseduje kvalitet i svakako će se dokazati ukoliko mu se pruži šansa, ali ne deluje da će se to desiti.

Još jedan napadač koji je blizu odlaska je Rodrigo Palasio koji ima 34 godine i već naredne sezone sigurno neće biti u timu. Do sada je ove sezone odigrao četiri meča. Na kraju tu je i Džonatan Bijabijani. Produkt omladinske škole Intera odigrao je samo 58 minuta ove sezone i nije impresionirao. Ima ugovor do 2019. godine i “Nerazuri” samo gledaju kako da ga se otarase.