De Bur

De Bur zaviruje u čekaonicu Intera!

Frank De Bur se provukao ”ispod radara” posle pobede Intera nad, za sada veoma obećavajućom ekipom Torina. Spasilac je bio Mauro Ikardi, koji u pauzama između prepirki sa navijačima i upravom, ne odustaje od onoga što ipak najbolje radi, a to je davanje golova.
Međutim, iskušenja za De Bura ne prestaju, pošto Nerazuri imaju veoma nezgodnu utakmicu u Đenovi protiv Sampdorije, ne toliko zbog prethodne istorije koja teško favorizuje Inter, nego zbog ne baš sjajne situacije u timu domaćina, koji nikako da se značajnije odlepi od opasne zone.
Sampdorija je u prethodnih sedam godina samo jednom pobedila Inter, međutim, ekipa Marka Đampaola, ne može previše da bira protiv koga će pokušati da osvoji bodove. Poraz od Juventusa od 4:1, nije umanjio motivaciju pred gostovanje Intera, mada je rezultat 4:1 bio prilično bolan.
Navijači su međutim, i dalje dobro raspoloženi jer su ih njihovi ljubimci samo nekoliko dana ranije obradovali pobedom u gradskom derbiju sa Đenovom.
Iz domaćeg sastava će izostati Emilijano Vivijano, što znači da će na golu ostati Kristijan Puđoni. Đampaolo verovatno neće potezati za nekim posebnim izmenama, a za mesto u špicu će konkurisati Muriel ili Kvaljarela, uprkos tome što je Patrik Šik postigao pogodak u okršaju sa Starom damom.
De Bur je sebi obezbedio mali predah, ali ga pogled u Interovu ”prijemnu sobu” u kojoj strpljivo čekaju Loran Blan i Leonardo, sigurno ne ispunjava mirom. Trujumf na Luiđi Ferarisu je imperativ, odnosno samo jedna u nizu pobeda koje bi bile potrebne da Holanđanin osigura status.
Ako bi se izdvojila samo utakmica sa Torinom, onda trener Nerazura ne mora da strepi jer je Inter bio potpuno dominantan.
Što se tiče sastava za nedelju, Gari Medel je i dalje pod suspenzijom, a njega će nastaviti da menja Marselo Brozović. Osim odavno odsutnog Radua, De Bur na sopstvenu sreću, nema nikakvih problema sa povređenim fudbalerima.
Ipak, više od svega Holanđanina raduje forma Maura Ikardija koji je posle Džeka (10) najbolji strelac dosadašnjeg dela Kalča sa osam postignutih golova. Bude li Argentinac i u Đenovi na visini zadatka, De Bur će moći još neko vreme da planira boravak u Milanu.
U poslednjih 11 ligaških okršaja sa Sampdorijom, Inter je pobedio šest puta, a izgubio samo jednom.

Lepa kvota i raspucani Ikardi bi trebalo da budu dovoljan izazov za tipovanje čiste dvojke, koja se može kombinovati sa 2-3 gola.
Susret počinje u 20:45.