Lajpcig

Debitant Lajpcig i dalje bez poraza?

To što Bajern nema nijedan poraz posle pet odigranih kola Bundeslige može da se svrsta u standardne situacije, ali je malo ko očekivao da isti status ima i debitant u nemačkom elitnom takmičenju – Lajpcig.
To je inače poslednji put uspelo Oberhauzenu još davne 1969. godine, što bi u slučaju da Crveni bikovi ne izgube u petak uveče od Augsburga, značilo da su oni vlasnici novog rekorda!
Do takvih rezultata Lajpcig je došao najviše zahvaljujući odličnoj odbrani prikazanoj u navedenom periodu koja je posle Bajerna i Kelna primila najmanje golova (4). Ono na čemu trener Ralf Hasenhatl treba dodatno da poradi je za nijansu slabija efikasnost, jer izuzev četiri gola očajnom Hamburgu, njegova ekipa na još samo jednoj utakmici uspela da više od jednom zatrese mrežu rivala.
U sastav domaćina bi mogli da se vrate Oliver Burke i Timo Verner.
Gosti na Red Bul Arenu dolaze posle dve utakmice u kojima su osvojili 4 boda, odnosno neporaženi na oba dosadašnja gostovanja. Ono što važi za Lajpcig, važi i za Augsburg, koji takođe ima solidnu odbranu (dve poslednje utakmice bez primljenog gola), ali i napad koji ume da zataji sa samo 4 data gola u prvih pet kola.
Nažalost po domaćeg trenera Dirka Šustera, jedan od solidnijih napadača u Bundesligi, Raul Bobadilja, neće moći da pomogne ekipi zbog povrede, a zamena će najverovatnije biti pronađena između Šmita, Takašija ili iskusnog Haliltopa.
Finac Alfred Finbogason će sigurno predvoditi napad Švaba, a on je inače strelac sedam od poslednjih 15 golova Augsburga.
Inače, susret na Red Bul Areni je prvi bundesligaški okršaj Lajpciga i Augsburga, koji su se prethodno ”upoznali” odigravši dva meča u DFB kupu. Oba puta je slavio Augsburg, i to bez primljenog gola.
Kuriozitet utakmice je da jedan protiv drugog igraju najmlađi (Lajpcig sa prosečnom starosti 24.3 godine) i najstariji tim (Augsburg sa prosekom od ravno 28 godina).
Utakmica počinje u 20:30 časova.