Dejvis kup: Srbija u polufinalu, spavate li mirno Francuzi?

Dejvis kup: Srbija u polufinalu, spavate li mirno Francuzi?

Cela priča je stala u samo dva dana – Srbija je učesnik polufinala Dejvis kupa, a odlučujući treći poen je doneo dubl koji su činili igrač-selektor Nenad Zimonjić i Viktor Troicki!


Sam meč je bio spektakularan, a publika koja se zatekla u dvorani ”Aleksandar Nikolić” bila je u prilici da odgleda čak pet setova u kojima je prikazan izvanredan tenis!

Duel je trajao više od tri sata (3:14), a protivnici su se naizmenično smenjivali u vođstvu: Srbija je stizala vođstvo rivala posle prvog seta, a Španija posle trećeg, da bi konačna odluka pala u poslednjem setu koji u kome su Zimonjić i Troicki dva puta oduzeli servis Marku Lopezu i Pablu Karenjo Busti.

Srbija

Srpski dubl je bio bolji u svim najvažnijim činiocima – imao je bolji prvi servis i više poena osvojenih posle oba servisa; iskoristio je više prilika za brejk; imao je čak 15 vinera više (53:38), a jedino je bio lošiji u neiznuđenim greškama.

Protivnik u polufinalu se već zna, a to je selekcija Francuske, koju je Srbija savladala u finalu 2010. godine kada je osvojila svoju za sada jedinu Salataru! Termin za duel koji će se odigrati u Francuskoj je već poznat (15-17 septembar), tako da ostaje još samo da se definiše vrsta podloge i teniseri koji će nastupiti. Trikolori su takođe u samo dva dana savladali Veliku Britaniju za koju nije igrao prvoplasirani teniser na ATP listi, Endi Marej.

Za poslednji dan susreta sa Španijom prethodno su bili najavljeni mečevi Đoković – Karenjo Busta i Troicki – Ramos Vinolas, ali je moguće da Zimonjić i Končita Martinez naprave neke promene.


8.4.2017. Dejvis kup: Srbija već drugog dana ima šansu za konačnu pobedu!