Dejvis kup: Srbija već drugog dana ima šansu za konačnu pobedu!

Dejvis kup: Srbija već drugog dana ima šansu za konačnu pobedu!

Nagoveštavala se neizvesnost, upozoravalo se na činjenicu da su u pitanju ipak Španci koji imaju veliki broj kvalitetnih tenisera, ali na terenu u dvorani ”Aleksandar Nikolić” nikakvih dilema nije bilo – Srbija posle prvog dana vodi sa 2:0!


Novak Đoković je bio veliki favorit u okršaju sa Albertom Ramosom Vinolasom, što je i pokazao u svakom trenutku meča posle kojeg su Orlovi poveli sa 1:0. Iako nekadašnji Pionir nije bio ispunjen do poslednjeg mesta, atmosfera je bila odlična, a posetioci su mogli da se uvere da nekadašnji prvi reket sveta ne oseća nikakve posledice nedavne povrede lakta.

O snazi njegovog protivnika dovoljno govori pozicija koju Ramos Vinolas u ovom momentu zauzima na ATP listi (24), ali osim jedne prilike za brejk koju je Španac imao u trećem setu, nije uspeo da ostvari ozbiljniji pritisak na Đokovića.

Sa druge strane, Novak je iskoristio 4 od ukupno devet brejk lopti i susret završio za manje od dva sata. Srpski teniser je posebno bio impresivan u servisu, od kojih su neki dostizali brzinu i preko 210 kilometara na sat, što ga nije prečesto odlikovalo u poslednje vreme.

Srbija

Verovatno i ključni poen u ovom susretu doneo je Viktor Troicki u drugom meču. Nažalost, publike je bilo nešto manje nego dok je na terenu bio Đoković, što je situacija koja je i ranije viđena, ali su na gubitku bili samo oni koji nisu ostali da vide sjajnu pobedu srpskog tenisera.

Troicki je pokazao da mu je izjava Končite Martinez o tome da je on šansa Crvene furije za pobedu, samo koristila da iz sebe izvuče najbolji tenis koji je prikazao ove godine. Svog rivala Pabla Karenjo Bustu je nadigrao u vremenu čak i kraćem nego što je na terenu proveo Đoković, demonstrirajući sjajan servis i veliku koncentraciju i stabilnost tokom celog meča!

Troicki bi trebalo da nastupi i u subotnjem dubl meču u kojem bi bi drugi deo para sa Nenadom Zimonjićem, koji je odnedavno i zvanično postao selektor nacionalnog tima. Zanimljivo je da su Zimonjić i Troicki ove godine odigrali pet dubl mečeva i pobedili svih pet puta, što je jedan od razloga zbog kojih se selektor opredelio da upravo njih dvojica pokušaju da osvoje treći poen, a samim tim donesu i plasman među četiri najbolje ekipe u Dejvis kupu.

Iako se govorilo o različitim kombinacijama, Končita Martinez se opredeleila da španski dubl bude u sastavu Mark Lopez – Haime Munar, koji će pokušati da odlože, po svemu sudeći, neminovan poraz Crvene furije.

Ako Zimonjić i Troicki potvrde ulogu favorita koju im je takođe dodelio i Meridianbet, Srbija bi se u polufinale Dejvis kupa plasirala po četvrti put u poslednjih sedam godina, a prema trenutnim rezultatima, najverovatniji protivnik bi bila Francuska.

Salatara je osvojena već posle prvog, 2010. godine, 2011. godine je usledio potaz od Argentine, da bi dve godine kasnije Srbija ponovo stigla čak do finala, ali su u tom meču izgubili od Češke.


7.4.2017. Srbija – Španija: Orlovi žele revanš za Benidorm, Đoković prvi na terenu