Delfini plivaju ka medalji

Delfini Dejana Savića plivaju ka medalji! Na putu ka tom uspehu savladana je representacija SAD koju vodi bivši selektor Srbije Dejan Udovičić. U polufinalu sa Italijanima.

Pre početka utakmice, bivši selektor Srbije – Dejan Udovičić, rekao je da je Srbija favorit i poželeo je da tim koji vodi ne pretrpi katastrofu. Rezultat na kraju 12:7 nije realno stanje viđenog u bazenu. Iako su “Delfinibili bolji, nisu baš lako došli do ove pobede. Svaki gol su muški zaslužili, a samo iskustvo je dovelo do toga da se greške protivnika češće realizuju.

Amerikanci su poveli na samom startu sa 2:0 i time pokazali da uopšte ne misle da se predaju pred favoritima. Međutim, to je bilo sve što su mogli. “Delfini” su pojačali odbranu, što je dovelo do grešaka protivnika koje su iskusno iskoristili. Odmah je prednost od dva gola anulirana, a na kraju prve deonice otišlo se sa dva gola prednosti (4:2)

Druga četvrtina završena je nerešeno i na poluvreme se otišlo sa nepromenjenom razlikom.

U trećoj četvrtini Savić ubacuje u igru golmana Branislava Mitrovića koji odbranom penala i fantastičnom odbranom zicera ruši sve nade Amerikanaca.

Amerikanci su u poslednjoj deonici pali na psihičkom nivou i nisu postigli ni jedan gol. Fantastične odbrane i brzi kontranapadi doveli su reprezentaciju Srbije do konačnih 12:7.

U četvrtak, 6. avgusta u polufinalnim utakmicama sastaju se:

Hrvatska -Grčka u 19:15 časova

Srbija – Italija u 20:45 časova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *