Đenova

Đenova u euforiji posle trijumfa nad Juventusom!

Šesnaestina finala Kupa Italije se završava u četvrtak kada se na rasporedu nalaze dve preostale utakmice: Đenova – Peruđa i Bolonja – Verona.
Iako na Marasi u Đenovu Peruđa dolazi kao član Serije B, ova utakmica ima sve potrebne preduslove da bude izuzetno uzbudljiva.
Razlozi za takvu tvrdnju leže u činjenici da je Đenova pre samo nekoliko dana pobedila vlasnika duple krune, Juventus, čime je potvrđeno da ekipa Ivana Jurića ima potencijal za mnogo veća dostignuća nego što je sredina tabele Serije A.
Sa druge strane, Peruđa se nalazi u odličnoj formi i sa samo jednim porazom u prethodnih 11 mečeva, nalazi se u uzlaznoj putanji u svojoj ligi, gde se trenutno nalazi na 6. poziciji koja garantuje plej-of.
Ove sezone se niko nije naigrao fudbala protiv Grifona u Đenovi, naprotiv. Đenova je pored Juventusa, Rome i Fiorentine jedina neporažena ekipa u Kalču na svom terenu, gde je primila samo 4 gola, a gde su potučeni i Stara dama i Milan!
Peruđa je autsajder u ovom susretu, ali treba istaći da je ova ekipa svoje najbolje rezultate postigla baš na gostovanjima, gde je poražena samo jednom.
Pobeda Đenove ne bi trebalo da dođe u pitanje, ali je verovatnija iz iksa.
Na Renato Dal Ara stadionu domaća Bolonja će ugostiti vodeću ekipu Serije B, Veronu. Iako se trenutno nalaze u različitim nivoima takmičenja, od Bolonje i Verone se očekuje prilično izjednačena i neizvesna utakmica, pogotovo što domaći sastav u poslednje vreme ne pruža posebno dobre igre.
Naime, Bolonja je u poslednjih devet utakmica uspela da pobedi samo već otpisani Palermo, što je trenera Roberta Donadonija stavilo u ne baš prijatnu situaciju.
Doduše, ekipa je dovoljno daleko od opasne zone u Seriji A, gde kako stvari stoje, Palermo, Krotone i Peskara verovatno neće nijednoj ekipi dopustiti da ih ”ugrozi” u nameri da ispadnu.
Verona je posle dva vezana poraza u Seriji B od Ćitadele i Novare, od kojih je primila za prilike tradicionalno ”tvrde” lige, neverovatnih 9 golova, uspela da savlada Bari i da zadrži vodeću poziciju.
Veronezi su ove sezone ispoljili veliku efikasnost postigavši čak 33 gola u Seriji B, ali su i primili čak 19!
Poslednja dva okršaja rivala u Bolonji su završena pobedama Verone, pa nije isključeno da požele da produže seriju uspeha na Renato Dal Ari.
Pošto golovi prate Veronu, predlog za tip je 2+I i nema pobede domaćina.