Đenova

Đenova želi da se iskupi za poraz u gradskom derbiju

Pred početak desetog kola Serije A, sa najvećim nestrpljenjem se očekuje utakmica kojom to kolo počinje, a to je duel Đenova – Milan koji se igra na stadionu Luiđi Feraris u utorak uveče.
Razlog za to je iščekivanje da se sazna da li će Milan uspeti da iskoristi sopstvenu euforiju posle trijumfa nad Juventusom, kojim je u ovom momentu šampionat Italije učinjen daleko interesantnijim.
Rosoneri su nisu bolje započeli kampanju u Kalču još od sezone 2008/09, a Juventus su savladali posle čak devet uzastopnih takmičarskih poraza! Pre subotnjeg trijumfa, Milan je poslednji put savladao Juventus 2012. godine kada se na klupi nalazio sadašnji trener Stare dame Alegri. Te godine je aktuelni čuvar mreže Milana, Đanluiđi Donaruma imao samo 13 godina!
Vinćenco Montela će imati pune ruke posla da svoje fudbalere ”spusti na zemlju”, da se u suprotnom efekti sjajne pobede ne bi okrenuli protiv njih samih u ligi do čijeg kraja ima još mnogo da se igra.
Na spisku povređenih fudbalera, Montela ima i dalje ista imena: Antoneli, Bertolaći, Montolivo, Fernandez, a do početka utakmice jedino bi Kalabrija mogao da se nađe u konkurenciji za sastav.
Navijači Đenove nikako ne mogu da budu zadovoljni činjenicom da su njihovi ljubimci poraženi od omražene Sampdorije u gradskom derbiju, pogotovo time da je odlučujući pogodak za rivala bio u stvari autogol fudbalera Đenove, Armanda Iza.
No, Đenova je kod kuće neporažena, a njena odbrana je na četiri utakmice skrivila samo dva gola, što je najmanje u Seriji A!
Ono što je problem je što su napadači prilično neefikasni, a bilans od 9 golova u mreži protivnika je treći najlošiji bilans. Pavoleti, Rigoni i Simone su najbolji strelci sa po dva pogotka.
Dobre vesti za pristalice Đenove su to što su svi fudbaleri spremni za okršaj sa Rosonerima.
Đenova je uspela da iskoristi lošu situaciju u kojoj se našao Milan u prethodnih par sezona i da ostvari dve uzastopne pobede na Luiđi Ferarisu. Štaviše, pre februarskog poraza, Đenova je tri puta za redom pobedila Milan u Seriji A.
Da li Đenova može da zadrži ekipu u naletu?
Utakmica počinje u 20:45.