Dimitrov

Dimitrov: Spavaš li mirno, Raoniću Miloše?

Sve ima svoj prvi put, pa je po tom principu došlo vreme da Grigor Dimitrov najzad pobedi Rafaela Nadala. Do dugo očekivanog trijumfa Bugarin je došao na dominantan način u dva seta, pri čemu je Špancu prepustio ukupno šest gemova!
Prva pobeda posle sedam poraza od Nadala, Dimitrovu je donela polufinale na veoma jakom turniru u Pekingu, što mu se odavno nije desilo i što će sigurno veoma pozitivno uticati na njegovo samopouzdanje i motivaciju za dalje mečeve.
Koliko je dobro igrao nekadašnji član najboljih 10 tenisera na svetu protiv četrnaestostrukog Gren Slem šampiona, pokazuje podatak da Nadal u prvom setu nije osvojio nijedan gem na svoj servis!
Dimitrov će u polufinalu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je uspeo da u istom danu pobedi dva protivnika. Najpre je u meču koji je bio prekinut savladao Jazirija, a nekoliko sati kasnije i Španca Pabla Karenjo Bustu.
Raonić je jedinu titulu ove godine osvojio na samom početku sezone u Brizbejnu i mada se posle Vimbldona gde je igrao u finalu, od njega očekivalo mnogo više, on je delovao kao da je samog sebe impresionirao tim uspehom, pa nakon toga nije uradio ništa značajnije.
Pobeda protiv Dimitrova bi Raoniću donela peto finale u sezoni, ali i obrnut rezultat bi Bugarina odveo u njegovo treće.
U međuvremenu, prvi nosilac Endi Marej je za ulazak u polufinale morao da pobedi sunarodnika Kajla Edmunda, koji je ”preživeo” još od kvalifikacionih mečeva. Marej je prvi set dobio u taj-brejku, a kuriozitet je da na ubačeni prvi servis u celom setu nije izgubio nijedan poen.
Njegov protivnik je je španski veteran David Ferer kome je bilo potrebno tri seta da zaustavi omladinca Aleksandera Zvereva i to pošto je talentovani Nemac osvojio prvi set.
Posle trijumfa u Sankt Peterburgu i sedam uzastopnih pobeda, umor je učinio svoje i Zverev je morao da popusti pred uvek upornim Fererom.
Marej i Ferer su imali čak 20 međusobnih susreta na ATP sceni, od kojih je 13 završeno pobedama Britanca, uključujuči i poslednjih 6.
Njih dvojica su već odmeravali snage u Kini, ali oba puta su ti susreti bili na Mastersu u Šangaju. Drugi šangajski duel su imali 2014. godine kada je pobedio Ferer, ali je od tog trenutka nastupio period dominacije Mareja, koji je u sledećih šest mečeva Fereru prepustio svega tri seta!