Đoković

Đoković želi u finale bez izgubljenog seta

Pobedom protiv veterana Stepaneka, Novak Đoković je stigao do desetog uzastopnog trijumfa na ATP turniru u Dohi.


Njegov protivnik u polufinalu je Fernando Verdasko s kim je Đoković imao poslednji susret pravo u Kataru prošle godine. Novak ga je tada savladao u dva seta, što mu je bio osmi trijumf nad Špancem na ukupno dvanaest odigranih mečeva.

Đoković inače, brani titulu na ovom turniru koju je osvojio prošle godine savladavši u finalu Rafaela Nadala i tako nagovestio sezonu koja će mu doneti najveće uspehe u karijeri.

Srpski teniser je kraj godine ipak dočekao na drugom mestu ATP liste, čiji je vrh prepustio vršnjaku Endiju Mareju, iako je na završnom turniru u Londonu ipak imao priliku da se ponovo vrati na čelo profesionalnog teniskog karavana.

Đoković do sada nije izgubio nijedan set u Dohi, ali nije lako zaključiti u kakvoj se formi nalazi samo na osnovu pobeda protiv Štrufa, Cebaljosa i Stepaneka.

Verdasko takođe nije nikome prepustio ni set u tri prethodna meča, pa će biti veoma zanimljivo videti šta može da uradi protiv Novaka, koga je poslednji put pobedio pre nešto manje od sedam godina na Mastersu u Rimu.

Da li je jedan set “puna kapa“ za Španca? Meridianbet kvota za tačan rezultat 2:1 je odlična!


1.1.2017 Stara je prošla, Nova je došla!