Đokovićev prvi meč na putu do nedostajućeg trofeja

Kao i svaki drugi veliki turnir, ni Sinsinati Masters ne može bez iznenađenja. Ona možda nisu bila spektakularna, ali se ispadanja Monfilsa, Conge i Raonića već u prvom kolu svakako mogu smatrati neočekivanim rezultatima.
Uz nedolazak Ferera i povlačenje polufinaliste iz Montreala, Nišikorija, žreb je već malo oslabljen pa će svoju šansu za dobar plasman potražiti i neki drugi teniseri koji još nemaju toliko dobre rezultate na turnirima Masters kategorije.
Iskusni Rišar Gaske je veoma lako ”objasnio” talentovanom Niku Kirgiosu da na terenu treba više da igra a manje da priča, pa mu je dozbolio samo tri gema. Sledeći protivnik Francuza je još jedan predstavnik mlade australijske garde, Tanasi Kokinakis koji je u Sinsinatiju posle dva meča u kvalifikacijama, u prvoj rundi glavnog žreba savladao Fabija Fonjinija.
Gaske se posle polufinala Vimbldona uglavnom odmarao, pa je odigrao samo dva meča u Vašingtonu gde ga je u drugoj rundi pobedio Džek Sok.
Kokinakis i Gaske se nisu ranije sretali na ATP turu, a Francuz koji se trenutno nalazi na 13. mestu ATP liste, nije do sada imao zapažene rezultate na ovom turniru, odnosno nikada nije uspeo da prođe 16-tinu finala.
Novak Đoković je četiri puta bio akter finala u Sinsinatiju, ali i dalje je to jedini Masters koji nedostaje najboljem teniseru na svetu. Sigurno je da će Novak ponovo pokušati da kompletira svoju kolekciju titula sa turnira ove kategorije, a i ujedno da pošalje svima jasnu poruku da je poraz od Mareja u Montrealu bio samo nešto lošiji dan.
Prvi Novakov protivnik na tom putu je Francuz Benoa Pare, koji je nedavno u švedskom Bastadu osvojio prvi trofej u karijeri, a protiv koga Đoković nije ranije igrao.
Endi Marej takođe prvi put izlazi na teren posle trijumfa u Kanadi, gde je nadigrao Đokovića po prvi put posle čuvene pobede na Vimbldonu 2013. godine. Na taj način rasterećeni Marej je i na američkom Srednjem zapadu najavio da ima nameru da ide do samog kraja.
Marejev protivnik u prvom kolu je Mardi Fiš koga iz raznih razloga dugo nije bilo na teniskim terenima. Pošto se Amerikanac nalazi ispod 1000-og mesta na ATP listi, za učešće u Sinsinatiju je dobio vajld kard i u prvom kolu savladao indisponiranog Viktora Troickog.
Fiš je u karijeri osvojio šest turnira, ali samo jedan van Amerike (Štokholm 2003). Poslednji trofej je podigao pre četiri godine u Atlanti, a zanimljivo je da protiv Mareja nema negativan bilans, naime na osam susreta svaki od tenisera je pobedio po četiri puta. Interesantno je da su njihova dva poslednja susreta bila baš u Sinsinatiju.
Endi Marej je bio bolji u polufinalu 2011. godine, kada je i osvojio Masters, dok je godinu dana ranije Fiš proslavio pobedu u četvrtfinalnom duelu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *