Zvezda

Domaći fudbal: Zvezda završila pripreme, Partizan nastavlja u Sloveniji

Crvena Zvezda i Partizan su saznali imena svojih protivnika u evropskim kupovima, a preostali period do okršaja sa Florijanom i Budućnosti će provesti na različitim lokacijama.


Crveno-beli su se posle zlatiborskih priprema vratili u Beograd, dok je njihov Večiti rival sa istog mesta otišao za Sloveniju.

Crvena Zvezda već u četvrtak počinje svoju novu kontinentalnu odiseju, a nekadašnji šampion Evrope počinje od prvog stepenika kvalifikacija za Ligu Evrope na kojem ga čeka Florijana sa Malte. Pošto prelazni rok traje do kraja avgusta, vrlo je verovatno da Zvezda sa jednim timom započne takmičenje, a da ga posle određenog perioda nastavi sa drugim, što je situacija sa kojom će na ovaj ili na onaj način morati da izađe na kraj trener Vladan Milojević.

Ispalo je da je bankrot koji je doživela italijanska Latina, odakle je u Zvezdu na pozajmicu došao Boaći, beogradskom klubu pomogao da se dogovori sa napadačem iz Gane koji bi Crveno beli dres trebalo da nosi i naredne tri godine.

Sa druge strane, mladi reprezentativac Ivan Plavšić će svojim odlaskom u prašku Spartu prilično popuniti klupsku kasu, jer bi prema poslednjim informacijama Zvezda od njegovog ugovora trebalo da dobije milion i po evra!

U utorak će se održati i sednica Skupštine kluba koju će ubuduće činiti upola manje članova (70) nego u prethodnom razdoblju.

zvezda

Partizan o svom evrospkom putešestviju koje počinje protiv Budućnosti , ne mora da brine još neko vreme jer bi prvi susret trebalo da bude odigran 11. jula u Beogradu.

Crno-beli su u Moravske Toplice otišli bez Marka Jevtovića koji je povređen, dok će se kapiten mlade reprezentacije Srbije, Uroš Đurđević , ekipi pridružiti nesšto kasnije jer je od kluba dobio nekoliko dodatnih dana odmora.

Osnovna ideja u klubu je da zadrži što je moguće više fudbalera iz prethodne sezone koji su u Humsku doneli duplu krunu, što se posebno odnosi na par Brazilaca, Leonarda i Evertona, ali i na Đurđevića, sa kojima bi Miroslav Đukić mogao da se upusti u odbrane trofeja, ali i da pokuša da što duže ostane u evropskoj konkurenciji.

Doskorašnji fudbaler Vesterloa, Nemanja Miletić je pojačao defanzivnu liniju Crno-belih, dok će se vrlo brzo saznati kako stoje stvari sa angažmanom Gvinejca Sejduba Sume, kojeg Ivica Ilijev još od prošle godine pokušava da privuče u Partizan, a kao jedan od ”aduta” u tom nagovaranju je Tavamba, inače dobar prijatelj sa fudbalerom Slovana iz Bratislave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *