Saša Đorđević će ipak imati Bobana Marjanovića u vidu

Đorđević: Ljut sam na Marjanovića, a dobiće poziv ako…

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević u intervjuu za “NIN” govorio je o situaciji mnogim stvarima, pa i o Bobanu Marjanoviću.

Posle osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju Aleksandar Đorđević je još jednom postao heroj nacije. Ipak, ukoliko novo rukovodstvo KSS ne bude želelo da nastavi saradnju sa njim, on nema ništa protiv toga.

Normalno je da selektor koga je biralo jedno rukovodstvo stavi na proveru poverenje koje je dobio, s obzirom na to da će novi čelnici imati i nove ideje. Ukoliko se postavi pitanje mog statusa, neću imati problem da se sklonim, bez obzira na ugovor koji imam“, rekao je Đorđević u intervjuu nedeljniku “NIN”.

Ipak, posle rezultata koje je postigao teško da ima boljeg kandidata za klupu Srbije. Hemija u ekipi je sjajna, a Đorđević je istakao da je kontinuitet dobrih rezultata ono što ga raduje.

Zacrtao sam određene ciljeve, imam obaveze prema igračima, ljudima sa kojima radim. Naš cilj je kontinuitet u osvajanju medalja i to je ono što me čini najzadovoljnijim. Za tri godine smo osvojili dve medalje, igrali jedno polufinale i postali zvanično treća reprezentacija sveta“.

Pre početka Olimpijskih igara nije sve bilo tako sjajno. Selektor je kritikovan zbog nekih izbora, a pogotovo se pod lupu stavljao Boban Marjanović i njegov odnos prema reprezentaciji.

Sve je krenulo iz medija. Raznim dopisima, saopštenjima, montiranim intervjuima, javnosti se servirala iskrivljena istina. Cilj je bio da se dokaže moja sujeta i lični animozitet prema pojedinim igračima, a to nema veze sa istinom“.

Posle svega Đorđević je izrazio nezadovoljstvo pre svega odnosom medija prema njegovom timu.

Postavljam pitanje – da li su se košarkaška javnost i mediji ovog, pa i prethodnih leta, prema reprezentaciji odnosili na pravi način? Mislim da se tako nešto nikada nije dešavalo ni u jednoj akciji, ma ko da je bio selektor, ma ko da je bio pozvan, ma kakva da je bila ekipa. Medijski cirkus koji je napravljen predstavlja nepoštovanje institucije reprezentacije i pravila koja 53 godine postoje unutar nje“.

Kada je sam slučaj Bobana Marjanovića u pitanju selektor je izjavio da je ljut na njega jer propušta velike uspehe, ali da je u konkurenciji za tim na EP 2017. godine.

Ljut sam na Marjanovića, jer ne zna šta propušta. Kada igrač završi karijeru, žali za onim što nije uradio, a ne zbog onog što je uradio. Ne želim da im dozvoljavam da propuštaju velike stvari zbog razloga koji su nejasni. Marjanović je propustio priliku da bude deo istorijskog uspeha, da svom narodu donese radost… Dobiće poziv naredne godine ukoliko bude dobro igrao i ukoliko ja kao selektor budem mislio da zaslužuje da bude pozvan. I opet je na njemu da se odazove ili otkaže. To nikakve veze nema sa mnom. I to je onaj deo u kome je u javnosti kreirana lažna slika“.