Dortmund

Dortmund bez pet komada ne želi ni da počinje utakmicu!

Nije lako u ovom momentu biti navijač Dortmunda, u pozitivnom smislu naravno! Razlog za ”paniku” među navijačima Žutih može biti strah da ih njihovi ljubimci ne naviknu na preveliki broj golova svojim protivnicima, pa bi svaki meč na kome ne padne ”petarda” mogao da bude ”razočarenje”.
Posle Legije i Darmštata, koji su po šest puta vadili loptu iz mreže, na red je došao i jedan od pretendenata na visok plasman, Volfsburg, koji je potpuno pregažen na Folksvagen Areni sa 5:1.
Dortmund u petak uveče dočekuje Frajburg, pa će domaća publika imati prilku da vidi svoje ljubimce u akciji i to protiv ekipe koja je u prošlosti umela da ode dobro ”potprašena” sa Vestfalena. Naime, u martu i septembru 2013. godine, Frajburg se sa ovog gostovanja kući vratio poražen 5:1 i 5:0, a poslednji put je kao gost slavio protiv Dortmunda pre 15 godina, odnosno u sezoni 2001/02!
Od tada, pa sve do ovog prvenstva, Frajburg je uzalud dolazio na Vestfalen, gde je izgubio ukupno osam puta, bez ijednog jedinog remija ili trijumfa!
U svakom slučaju, na Signal Iduna Parku su svi u sjajnom raspoloženju, mada Tuhel ima nekoliko problema sa povređenim fudbalerima: Bartra, Bender i Durm su sigurno van stroja, dok Merino i Šurle čekaju poslednje provere.
Frajburg je imao polovičan učinak od dve pobede kod kuće i dva poraza u gostima, a prevagu na stranu pobeda donosi utakmica u kupu u kojoj je Frajburg pobedio niželigaša Babelsberg.
Ekipa trenera Kristijana Štrajha je pre nekoliko dana pobedila Hamburger sa 1:0, a jedni gol je postigao Petersen samo minut nakon što je zamenio Niderlehnera!
Gosti imaju prilično problema sa igračkim kadrom pred ovaj susret: Oliver Kemf je već duže odsutan, Jonas Mefert i Lukas Hufnagel imaju infekciju, a van stroja je i napadač Havard Nilsen. Odbrambeni fudbaler Mark Torehon takođe nije dovoljno oporavljen, pa će Štrajh morati prilično da se pomuči da složi odgovarajući sastav.
Šta Frajburg treba da očekuje na ovoj utakmici jasno se vidi iz podatka da je Dortmund pred svojim navijačima slavio na 20 od 23 poslednje utakmice! Kec i to iz keca, garniran sa 3+ domaćin!

Susret počinje u 20:30.