Dota 2

Dota 2: WellPlay i ProDota kup u punom zamahu!

Gejmerima ovih dana nikako nije dosadno. Evropski ProDota kup se zahuktao, a kada je Dota 2 u pitanju tu je i ekskluzivni WellPlay turnir.

Prošlogodišnji osvajač WellPlay-a i na petom izdanju ovog turnira želi da bude nadmoćan. Protivnik im je tim Sanguin Sharks koga su porazili na prethodnom turniru.

Na četvrtom WellPlay-u Imperial je na startu poražem od Prodota gaming-a i otišao je u donji deo kostura. Tu se u drugoj rundi sastao sa Sanguin Sharks-ima koje su dobili rutinski sa 2:0. Sada im se predviđa još jedna laka pobeda sa kvotom 1,15 na njih, ali uvek treba biti oprezan. Kvota na protivnika je 4,80 pa treba i o njoj razmisliti.

U drugom današnjem meču tim F.R.I.E.N.D.S. igra sa Prodota gamingom koji je prethodne godine ispao u pobedničkom finalu. U ovom meču se očekuje mnogo više vatre i mnogo neizvesnosti. Kvote na oba tima su gotovo podjednake, ali se zbog iskusgva sa ranijih turnira za nijansu veća šansa daje F.R.I.E.N.D.S-u.

Zaljubljenici u Dota 2 ovih dana mogu gledati i ProDota kup evropske kategorije. Danci iz Imperial-a igraju sa poljskim timom Alternate aTTax-a. Danci su imali mnogo lakši posao pošto su Tarantulu savladali više nego lako, dok je Alternate aTTax u neizvesnom duelu sa 2:1 bio bolji od Imperiala.

U duelu Team Empire-a i Comanche-a videćemo ruske i ukrajinske igrače u oba tima. Empire je veliki favorit pošto je kvota na njih 1,25, ali i Comanche  ima šansu što govori njihova i više nego ubedljiva pobeda u prvom kolu nad Valkyria eSports timom.

Ako volite Dota 2 turnire, ovo je pravo vreme za vas. Sezona se zahuktala, zavalite se i uživajte, a u Meridianu jedino možete da se kladite na eSports!