Duel: Leri Bird i Majkl Džordan! Ko je bolji?

Jednom prilikom je Leri Bird izjavio da se bog  prerušio u Džordana.

Ovu izjavu dao je davno u intervjuu za sportske vesti, a odnosila se na Džordanovu partiju u plej ofu kada je postigao 63 poena na tom jednom meču. Iako su Bulsi izgubili taj meč kroz dva produžetka, ovaj rekord i dan danas stoji.  Džordanov tadašnji saigrač Džon Pakson je izjavio da je Majkl toliko dobro igrao da je želeo samo da sedi i uživa u njegovoj igri.duel Birda i Džordana

U današnje vreme puno se priča o nekakvim hipotetičkim duelima koji bi bili interesantni za gledanje. Jedan od takvih bio bi i duel između pomenutih legendi igre pod koševima – Lerija Birda i Majkl Džordana. U nedavnom gostovanju na televizijskom šou Leri Bird je upitan za mišljenje ko bi u ovom trenutku bio bolji. Bird je odgovorio da bi ga u igri jedan na jedan Džordan pobedio. Iako je izneo neke činjenice koje mu ne idu na ruku – ugojio se, više mu košarka ne znači koliko nekad, ostario je… završio je  misao da bi to bila prilično neizvesna utakmica.

Voditelj tv šoua je do ovog pitanja došao jer se prethodno priča odnosila na izjavu Majkla da u igri jedan na jedan može da pobedi bilo koga iz NBA ekipe Šarlot Hornetsa. Majkl Džordan, inače vlasnik kluba iz Šarlota je pre dve godine u igri jedan na jedan pobedio rukija Majkla Kid-Gilkrajsta.

Birda su upitali da li bi on mogao da pobedi u igri jedan na jedan nekog od njegovih Pejsersa, u dane kada ih je vodio?  Njegov odgovor je bio da nije siguran u to, ali da bi u šuterskom takmičenju definitivno bio ozbiljan protivnik. U istoriji Indijane bilo je odličnih igrača poput Redži Milera, Krisa Malina, Sema Perkinsa… A kad su se dotakli teme šutera Bird je upitan da li je Stiven Kari najbolji šuter ikada? Njegov odgovor je glasio: “Nisam siguran. Kris Malin je bio dobar strelac takođe, ali sa distance Kari je definitivno jedan od najboljih“. A kada je postavljeno pitanje da li je i on sam na toj listi najboljih strelaca, Bird je odgovorio kratko: “Dabome“.

Legende su očigledno svesne svojih mogućnosti i zato daju takve izjave. A šta vi mislite: ko bi bio bolji – Njegovo Leteće Visočanstvo ili Leri ‘Tica?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *