Dušan Lajović I njegova nemoguća misija!

Nije bilo sreće na žrebu jer je momku iz Stare Pazove zapalo da već u prvom kolu odmeri snage sa Rafaelom Nadalom, jednim od najvećih favorita turnira. Svi su želeli da izbegnu takav scenario.

Kao I njegov večerašnji protivnik, Lajović se najbolje snalazi na šljaci. Njegovi najveći uspesi, dva dubl finala u kojima ima polovičan učinak, desili su se baš na toj podlozi. U paru sa Rumunom Albotom je 2015. osvojio turnir u Istanbulu što je za sada najveći pehar u njegovoj karijeri.

Najveći uspeh u karijeri je, svakako, četvrta runda na Rolan Garosu 2014. Ove godine je Duci stizao do četvrtog kola mastersa u Indian Velsu, što je odličan rezultat. Najbolji nastup Dušana Lajovića na Gren slemu je prekinuo upravo Rafael Nadal, kada ga je izbacio na pariskoj šljaci 2014. godine.

O Rafaelu Nadalu ne treba trošiti reči. Petnaest Gren Slemova govori dovoljno. Lajović će večeras imati gotovo nemoguću misiju, da izbaci favorizovanog Španca I otvori Rodžeru Federeru put do prve pozicije. Ukoliko postoji bar malo sujeverja kod srpskog tenisera, on može da se nada prolasku prve prepreke!

Dušan Lajović je do sada dva puta nastupio u glavnom žrebu US Opena I oba puta ispadao u prvom kolu. Jednom ga je izbacio Jiri Janovič, drugi put Benoa Per. Neka večeras bude treća sreća!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *