Tadić

Dušan Tadić u formi koja garantuje pobedu Svetaca

Sautempton je pre pauze uspeo u izvesnoj meri da stabilizuje formu, što sa različitom uspehom pokušava da uradi menadžer Klod Pul još od početka nove sezone.
Prilika za novi dobar rezultat Svetaca stiže već u nedelju, kada na Sent Meris dolazi povratnik u Premijer ligu, Barnli.
Sautempton ne igra tako impresivno kao što je umeo u dve prethodne sezone, ali je pred svojim navijačima i dalje neporažen, što je jedan od najvećih aduta pre duel sa Barnlijem. Tu je naravno i motiv poboljšanja položaja na tabeli koji bi eventualno doneo produžetak serije bez poraza.
Ipak, u nedelju će Sveci biti bez nekolicine važnih fudbalera, među kojima se nalaze bekovi Sedrik Soareš i Rajan Bertran, od kojih se poslednji povredio ispunjavajući reprezentativne obaveze.
Barnli se nalazi u donjem delu tabele, ali ipak nešto udaljen od opasne zone. U ekipi Šona Dajča su znali šta ih sve očekuje posle povratka u Premijer ligu. Na takav izazov, Barnli je odgovorio sasvim solidnim igrama i uz malo više sreće, bodovni saldo je mogao da bude mnogo veći.
Šon Dajč nema razloga da traži zamerke u igri defanzivne linije, ali su očiti problemi na drugoj strani terena, pošto je sa 5 postignutih golova, njegova ekipa najneefikasnija u takmičenju.
Napadač gostiju Andre Grej i dalje izdražava kaznu od četiri utakmice neigranja, ali se u sastav vraća golman Tom Hiton.
Poslednji takmičarski poraz Sautempton je doživeo 10. septembra na Emiratima, a od tada je zabeležio 4 pobede i dva remija.
Sa druge strane, Barnli je pobedio samo jednom u prethodnih 6 utakmica u svim takmičenjima i novi poraz bi značio ulaženje u zonu ozbiljnih problema. Ova ekipa generalno igra neubedljivo na gostovanjima, pogotovo u Premijer ligi gde je poražena deset puta na prethodnih 15 utakmica, upisavši u tom periodu samo dve pobede.
Sasvim drugačija slika važi za Sautempton koji je pred svojim navijačima neporažen na osam prethodnih prvenstvenih mečeva. Sveci su posebno ubedljivi u duelima sa Barnlijem od koga su na Sent Merisu izgubili samo jednom u 14 prethodnih ligaških okršaja!
Dušan Tadić i Čarli Ostin su dovoljni za pobedu domaćih, ali iz iksa!
Utakmica počinje u 17 časova.