Dva Dejana u borbi za polufinale!

Srbija igra protiv selekcije USA u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kazanju, a kada trener Amerikanaca Dejan Udovičić kaže da njegov tim ne može nikako da pobedi, to onda sigurno ne treba prihvatiti zdravo za gotovo.
Istina, istorija susreta ovih timova potvrđuje izjavu bivšeg selektora Srbije, a sada Amerike, jer je u 12 takmičarskih susreta, ne računajući one igrane kao nekadašnja Jugoslavija, Srbija ostvarila 11 pobeda, a izgubila samo na Olimpijskim igrama u Pekingu.
Poslednji trijumf je bio ove godine u Svetskoj ligi, a rezultat je bio 13-7 za ”delfine”.
Ovaj susret je inače prvi okršaj dve selekcije na planetarnim šampionatima. Osim mečeva u Svetskoj ligi, Srbija i USA su se po jednom sastale u Svetskom kupu kao i na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu.
Srbija je takmičenje u grupi završila kao prvoplasirani tim, sa sve tri pobede i tako bila slobodna u doigravanju. Rezultatski je ”najtešnje” bilo u poslednjoj utakmici sa Australijom (10-9), ali je takmičarski verovatno najvažnija pobeda protiv Crne Gore na startu prvenstva.
Amerikanci su u grupi izgubli od Grčke, pa su morali na ”popravni” za plasman u četvrtfinale. U utakmici sa neobično malo golova, savladan je Brazil sa 7-3.
Četvrtfinala su poznata kao najvažnije utakmice na turnirima ovakve vrste, ali takođe je poznato da ih Srbija retko gubi. Udovičić se mnogo puta radovao na klupi ”delfina”, sada su veće šanse da se na toj istoj klupi raduije Dejan Savić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *