Džaka

Džaka na Džaku: Sva braća u Ligi šampiona

Večeras se Granit Džaka vraća na svoj teren jer će Arsenal dočekati njegov matični klub Bazelu u Švajcarskoj, a tu će se sresti i sa bratom.

Tauljant i Granit Džaka su ispisali fudbalsku istoriju kada su na Evropskom prvenstvu postali prva dva brata koja su na EP igrala jedan protiv drugog. Sada pred meč sa Bazelom stariji brat insistira da nije u senci Granita i da je ponosan na brata.

Ne mislim da sam u njegovoj senci, mislim da sam se u Bazelu pokazao kao odličan fudbaler. Naravno da se nadam da ćemo igrati zajedno jednoga dana“, rekao je Tauljant Džaka.

Albanci nisu jedini par braće u istom timu u ovogodišnjoj Ligi šampiona. U srcu odbrane CSKA već deceniju stoje braća Berezucki. Visoki Aleksej i Vasilij su stub kako “Armejaca” tako i reprezentacije Rusije, a ove godine sa CSKA se nadaju bar prolasku u Ligu Evrope.

Osim njih jedina braća koja igraju zajedno su braća De Jong. Siem se nije dobro proveo u Njukaslu i vraćen je na pozajmicu u PSV, gde je i napravio fudbalsko ime. Tamo ga je dočekao mlađi brat Luk koji je odavno najubojitiji napadač tima.

Da Mario Gece nije odlučio da se vrati u Borusiju Bajern bi takođe imao braću u timu. Njegov mlađi brat Feliks ima samo 18 godina i igra na poziciji štopera, a Bajern ga je prijavio za Ligu šampiona. Mario je u utorak izašao iz igre u drugom poluvremenu meča Borusije Dortmund sa Realom.

Brojna su nemačka fudbaska braća, a u utorak je zbog povrede meč sa Realom propustio Sven Bender. Njegov brat blizanac Lars igra za Bajer Leverkuzen.

Na kraju tu su i Brazilci koji igraju za različite reprezentacije. Potekli su u La Masiji, a Rafinja igra za Barselonu i Brazul, dok je Tijago reprezentativac Španije i igra za Bajern.