Džoš Norman u Vašington Redskinsima

Džoš Norman, jedan od najboljih defanzivaca iz prošle sezone, narednih pet sezona provešće u Vašington Redskinsima.

Karolina Pentersi su prošle sezone došli do Superbola, a dobar deo zasluga za to ide fantastičnoj odbrani. Upravo je Džoš Norman bio ključan deo te odbrane. Norman je prošle sezone igrao svoj najbolji fudbal. Praktično je bio nepremostiva prepreka za protivničke vajd risivere. Sezonu je zavšio sa četiri presečene lopte, što mu je najbolji uspeh u jednoj sezoni. Jedan od upečatljivijih momenata prošle sezone je njegov obračun sa Odelom Bekamom Džuniorem, kada je Džoš praktično izludeo talentovanog vajd risivera Njujork Džajantsa.

Nakon sezone iz snova došlo je vreme da Norman bude plaćen kao vrhunski kvorterbek. Karolina Pentersi su oklevali, a razlog su godine. Džoš ima 29 godina i već četiri godine je deo NFL, ali je tek proradio prošle sezone. Pentersi su želeli da on ostane, ali ne po svaku cenu. Nakon što nisu uspeli da postignu dugoročan dogovor, franšiza iz Šarlota je stavila frenšajs tag na svog kornerbeka. U Pentersima su se nadali da će u narednim mesecima uspeti da nagovore Normana da obori cenu. Međutim, Džoš je insistirao na tome da bude plaćen kao najbolji kornerbekovi u ligi. On je želeo da prima između 14 i 16 miliona dolara po sezoni, a Karolina Pentersi nisu bili spremni da daju tolike novce igraču koji je sada na vrhuncu karijere. Pentersi su povukli frenšajz tag i Džoš Norman je postao slobodan igrač.

Nije dugo trebalo Normanu da pronađe novi tim. Vašington Redskinsi su bili prva stanica sada slobodnog korenerbeka. Gruden zna da je njegovoj odbrani preko potreban plejmejker, a Džoš Norman se savšeno uklapa u tu priču. U Prestonici nisu želeli da puste Normana da ode dok ne potpiše ugovor, a oni su ispunili sva njegova očekivanja. Tako je Džoš Norman postao najplaćeniji kornerbek u ligi. Sada novi igrač Vašington Redskinsa je potpisao petogodišnji ugovor vredan 75 miliona dolara, od čega je čak 50 miliona garantovano. U prve dve sezone Norman bi trebalo da zaradi 36 miliona dolara, i ta cifra je u potpunosti garantovana, a nakon toga Vašington Redskinsi imaju prostora da ga katuju, ako ne bude ispunjavao očekivanja.

Prošle sezone Džoš Norman je igrače kao što su DeAndre Hopkins, Majk Evans, Hilton, Dez Brajant i Hulio Džons zadršao na samo 9 hvatanja za 89 jardi. Od njega se očekuje da nastavi u tom ritmu, a već na startu sezone imaće priliku da se okuša protiv najboljih risivera u ligi. Ipak, ono što svi čekaju su dve utakmice kada će preko puta Normana biti Odel Bekam Mlađi, a ulog će sada biti mnogo veći, jer se od Redskinsa i Džajantsa očekuje da se bore za NFC Istok.