El Tigre Falkao na terenu znači pobedu za Monako!

El Tigre Falkao na terenu znači pobedu za Monako!

Bez obzira na zaostatak od tri boda iza PSŽ-a, ne može se reći da je Monako neuspešno započeo sezonu u kojoj brani titulu šampiona Francuske i nastupa u UEFA Ligi šampiona.


Manjak bodova svakako nije nedostižan, mada je pitanje koliko u ovom trenutku iko ima šanse u Francuskoj protiv astronomski skupocene ekipe iz Pariza. Monako je pustio Kilijana Mbapea na pozajmicu u PSŽ, što mu uz prethodne odlaske nekih od nosioca igre u šampionskoj sezoni, nikako neće olakšati posao zadržavanja titule.

Ekipa Leonarda Žardima međutim, nastavlja da igra efikasan fudbal na domaćoj sceni gde je sa 17 postignutih golova odmah iza Nejmara i družine. Preporođeni El Tigre Falkao je vodeći na listi strelaca sa devet pogodaka u prvih šest kola, dakle sa više nego polovinom od ukupnog broja golova svoje ekipe.

On bi trebalo da predvodi napad Kneževa i protiv Lila, verovatno u društvu Stevana Jovetića. Na golu neće biti povređenog Subašića koji je nedavno produžio ugovor, kao i suspendovanog Sidibea.

Monako

Lil je bukvalno nestao sa scene posle pobede u prvom kolu protiv Nanta, mada se ne može reći da je imao posebno težak raspored. Međutim, fudbaleri Marsela Bjelse su u sledećih pet mečeva osvojili samo dva boda, a na njihova odbrana nekada čuvena po čvrstini, samo protiv Bordoa nije primila gol!

Prošlog septembra im je Monako u oba susreta spakovao po četiri komada, dodavši još dva u četvrtfinalu Kupa Francuske, tako da se na tom planu ne treba nadati nekom otporu. Doduše, domaći navijači čeznu za dobrim rezultatom, ali Kneževi nemaju previše razloga da se suzdržavaju.

Prethodnih osam takmičarskih okršaja ovih klubova je okončano sa četiri trijumfa Monaka i samo jednim Lila. Predlog za tip je pobeda gosta uz najmanje tri postignuta gola Kneževa, a Meridianbet kvote potražite ovde.


4.8.2017. Francuski fudbal: Monako želi pobedu za početak!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *