Elvir Koljić Krupa

Elvir Koljić: Krupa je iznenadila sve!

 

Fudbalski klub Krupa ove godine imao je dosta povoda za slavlje, a posebno dinamična i uspešna bila je jesen na Vrbasu, kada je tim je prvi put ušao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Važili su za autsajdere, ali posle 18 junački odigranih kola i osvojenih 30 poena, izabranici Slobodana Starčevića onima koji nisu verovali u njih pokazali su koliko su pogrešili. U prvom delu jeseni najzapaženije nastupe zabeležio je Elvir Koljić koji je nekoliko kola nosio titulu najboljeg igrača lige. Sada, kada je vreme za zimsku pauzu, ovaj fudbaler sumirao je za listu „Meridiana“ utiske minule sezone i osvrnuo se na buduće planove.

Krupa je ove godine u Premijer ligu ušla kao debitant, ali je napravila veliko iznenadjenje i izborila se za četvrto mesto. Šta je tajna vašeg uspeha?

Pokazali da smo kvalitetna ekipa i da uz nekoliko dobrih pojačanja možemo da igramo najviši rang države. Niko nas u početku nije shvatao toliko ozbiljno, ali smo verovali u sebe i pokazali šta možemo. Iznenadili smo sve. Ne postoji nikakva tajna, ono što je za nas bilo važno jeste to što smo imali dobar kolektiv, sjajnu atmosferu u klubu i što smo se nadprosečno borili na terenu.
Šta su ambicije kluba u nastavku sezone? Ima li šanse za još veći uspeh?

Malo ko se nadao ovome. Da smo sposobni da stignemo dovde bili smo ubeđeni mi, igrači, i najiskreniji i najverniji navijači Krupe. Zadovoljni smo postignutim i želimo da ostanemo u ligi prvaka. Tu je svaka utakmica derbi zato što je veoma gledana, pa je to i dobra prezentacija mladih igrača.

 

Na početku sezone bio si najbolji strelac Lige, ali te je omela povreda. Koliko si sada, na kraju polusezone, zadovoljan svojim nastupima?

Povreda me jeste dosta unazadila i da nije bilo takve nezgode sigurno bi bilo i više golova. Srećan sam svakako jer sam dugo bio prvi strelac lige, a to je velika stvar za jednog igrača. Na kraju, zbog loše sreće i svega što se desilo završio sam kao četvrti strelac takmičenja sa postignutih osam golova.

Direktor Balaban izjavio je da je želja kluba da zadrži veći deo dosadašnje ekipe, ali da su neki igrači, pa i ti, odavno na oku menadžera drugih klubova? Da li se kod tebe iskristalisala odluka gde ćeš nastaviti karijeru?

Uvek je velika potražnja za mladim igračima, a kada oni postižu dobre uspehe, sigurno je da će mnogi zakucati na njihova vrata. Iz kluba se o fudbalerima pregovara sa brojnim timovima, pa će, ako bude dobrih ponuda mnogi promeniti sredinu. Za sada smo svi tu gde jesmo i još ne razmišljamo o novim angažmanima.

Još u septembru se moglo čuti da pregovaraš s Dinamom iz Zagreba. Koliko ima istine u tim pričama?

Ništa još nije završeno, o meni se pregovara sa još klubova. Traži se najbolja opcija i najbolje rešenje, pa ćemo videti šta će biti.

Porede te sa Edinom Džekom, jednim od najvećih bosanskohercegovačkih fudbalera. Kako to komentarišeš?

Naravno, to nije mala stvar i dosta mi prija kada me porede sa jednim od najboljih napadača u svetu.

Nadaš li se da će te briljantna igra ove sezone preporučiti i za reprezentaciju?

Svaki sportista koji je život posvetio fudbalu sanja da jednog dana obuče dres svoje reprezentacije i zaigra za nju.  I moje ambicije su iste i nadam se da će taj poziv stići.