Elvir Zuković

Elvir Zuković: Osvajanje Kupa nije slučajnost- možemo i do titule

 

Odbojkaši Novog Pazara, pre nekoliko dana, po prvi put u istoriji osvojili su Kup Srbije. Deo pobedničkog tima bio je i libero Elvir Zuković.

Jedan od najlojalnijih igrača ove ekipe, budući da plavi dres nosi već deset godina – još od početka svoje karijere. U Novom Pazaru je, kaže, primio prvi servis, učio od kvalitetnih starijih saigrača, a zatim i sam stasao u ozbiljnog odbojkaša. Zajedno sa ekipom prošao je put od drugoliša do pretendenta na titulu prvaka Superlige Srbije.

Posebno mi je drago što je Kup osvojen baš u godini kada Novi Pazar slavi svoj četrdeseti rođendan. Ovaj uspeh nije došao preko noći i on je plod dugogodišnjeg rada celog kluba„, objašnjava Zuković.

Novi Pazar je do sad tri puta učestvovao u “final four”-u, ali ga je dva puta zaustavila Zvezda. Ove godine, crveno- bele pretnje Pazarci su se rešili još u polufinalu.

Bila je to treća sreća. Klub je napredovao iz sezone u sezonu, ali ovoga puta su se kockice poklopile i napravili smo tim za velike domete. Mnogo mi je drago sto smo težim putem osvojili Kup – pobedivši Zvezdu u polufinalu. Ne mogu da vam opišem kako smo se ja i moji saigrači tada osećali“, kaže Elvir.

Autor: Senko Župljanin

Rezultatski gledano, priča on, finale nije bilo teško. Veliki pritisak bila je misao da će, ako prođu Zvezdu, pobediti i sledećeg rivala. Bili su umorni, ali nisu se dali rivalu.

Posle onako psihički i fizički teške utakmice, malo je ko verovao u nas. Ali finale se igra na srce, tu se umor i svi problemi zaboravljaju. Loše smo otvorili utakmicu, ali smo uspeli da se vratimo i nastavimo da diktiramo tempo. Uz sjajnu atmosferu i publiku, bilo je nezaboravno„,  priseća se Zuković za koga je osvojiti Kup sa svojim klubom u svom gradu bio san koji se konačno ostvario.

Slavilo se do kasno u noć, a žurka se preselila i na ulice Novog Pazara gde su se i njihovi sugrađani radovali ogromnom uspehu kluba.

Nije bilo vremena za preveliku euforiju, jer već za 4 dana nas je očekivao nastavak prvenstva, gde smo uspeli da pobedimo uvek nezgodnu i motivisanu ekipu Niša. Očekuje nas težak period sa mnogo utakmica i malo vremena za oporavak. Osvajanje Kupa dalo nam je ogroman motiv za dalji rad. Dokazali smo da možemo da se borimo sa svim ekipama i nadam se da ćemo pokazati da ovaj trijumf nije bio samo slučajnost. Svi u klubu veruju da možemo da dodjemo do titule prvaka države“,  optimističan je Elvir koji i dalje ne namerava da ode iz Novog Pazara. Njegove ambicije vezane su, kaže, za taj klub, a on trenutno živi svoj san.

Atmosfera u timu je sjajna i mi funkcionišemo kao jedna velika porodica. Voleo bih da cela ova ekipa ostane na okupu, ali je vrlo teško zadržati igrače, koji će posle ovakve sezone i dobrih partija sigurno naći neke dobre inostrane angažmane“, uveren je Elvir.