Endesa liga

Endesa: Derbi na startu, Unikaha siguran “kec”

Već na startu drugog kola Endesa lige imamo derbi u kome Valensija i Real Madrid žele da nastave sa pobedničkim nizom započetim na startu šampionata.

Real je u prvom kolu savladao Unikahu u meču u kome je viđeno skoro 200 poena, a tim iz Madrida je u međuvremenu oduševio pobedom u prijateljskom meču sa Oklahoma Siti Tanderom.

Real je u prvom meču bio predvođen starijom gardom – Rejesom, Ajonom i Džejsijem Kerolom, a sada se očekuje da proradi i Entoni Rendolf, te da Ljulj nastavi sa dobrim igrama.

Sa druge strane takođe su se istakli već poznati Rafa Martienez i Bojan Dubljeviću pobedi u prvom kolu. Ovde se ipak očekuje trijumf Reala, ali i višak poena jer obe ekipe imaju sjajan napadački potencijal.

Cvetković, Aranitović i Andrić su dobro poznata lica i Manresa se sa njima u sastavu držala protiv jednog od favorita za osvajanje Endesa lige Barselone. Izgubili su samo šest razlike, ali probem je bio napad koji je dao samo 50 poena.

Oni igraju sa Betisom koji je u vrhu posle pobede nad Estudijantesom. Betis ima celu prvu petorku iz bivše Jugoslavije, a na klupi je Žan Tabak.  Iako se od veterana Žorića i Nahbara ne može očekivati da ponove sjajne partije iz prvog kola Betis bi trebalo da ima snage da savlada Manresu.

Andora se prošle sezone borila za opstanak u Endesa ligi, a sada će biti zanimljivo videti Tanasisa Adetokumba u tom timu. Igraju protiv Tenerifea kojem je prvo ime Darko Planinić, a ako već planirate da stavite ovaj par na tiket predlažemo više poena na Planinića.

Prvoplasirana Laboral Kuča igra sa Mursijom, koja ima interesantan tim predvođen Fakundom Kampacom. Ipak u prvom kolu je tim iz Baskije pokazao koliko ima “dubok” tim, te bi dužina klupe i razlika u kvaitetu morali da presude u ovom meču. Teško da će Mursija napraviti problem, biće zanimljivo videti duel Kampaca i Šejna Larkina, a mi predlaženo hendikep na Baskijce.

Bilbao dočekuje Estudijantes kome se ne smeši dobra sezona. Pojačanja su se dobro uklopila u Bilbau, a moraće neko da se pridruži Edvinu Džeksonu i Goranu Sutonu ako Estudijantes želi dobar rezultat. Ovo bi mogao biti i najneizvesniji par kola, ali zato predalžemo plus poena na ova dva tima.

Huventud igra sa Fuenlabradom, a ako drastično ne poprave igru iz prvog kola verovatno neće doći do prvih bodova.

Kolo zatvaraju Tenerife i Obradoviro, kao i meč Unikahe i Saragose gde očekujemo jedan od najsigurnijih “kečeva” ovog kola.