Engleski fudbal: Fulam na teškom gostovanju u Šefildu traži pobedu za buđenje

Engleski fudbal: Fulam na teškom gostovanju u Šefildu traži pobedu za buđenje

Jedan od mečeva koji će svakako privući pažnju onih koji više vole engleski fudbal nego UEFA Ligu šampiona je duel koji će na Bramal Lejnu u Šefildu odigrati Šefild Junajted i Fulam.


Da su se stvari u novoj sezoni engleskog Čempionšipa odvijale onako kako je bilo predviđeno, situacija bi verovatno bila suprotna: Fulam bi se nalazio među vodećim timovima i pretendentima za promociju u Premijer ligu, dok bi Šefild bio stabilno ušuškan u sredini tabele.

U ovom trenutku je situacija sasvim suprotna, naime, domaći tim kojeg veoma uspešno vodi Kris Vilder ima čak tri puta više pobeda od londonske ekipe koju je Slaviša Jokanović prošle godine doveo nadomak povratka u Premijer ligu, odnosno do plej-ofa gde je Reding ipak bio bolji rival.

Šefild Junajted ima isto pobeda koliko i vodeći Vukovi (12), ali i dva boda manje pa zauzima drugu poziciju, dok se Fulam nalazi u donjoj polovni tabele sa čak šesnaest bodova manje.

FudbalProblemi za Jokanovića su počeli u oktobru, tačnije posle pauze koja je od kraja septembra potrajala dve nedelje, od kada su njegovi fudbaleri od mogućih osamnaest osvojili samo tri boda! To nije moglo da se završi nikako drugačije nego padom na tabeli i drastičnim smanjenjem šansi za borbu za plej-of.

One naravno i dalje postoje jer je takmičenje u Čempionšipu veoma dugačko, ali Jokanović što pre mora da nađe lek za lošu igru svojih fudbalera, pogotovo onih u napadu.

Na drugoj strani, to je deo igre u kome su Oštrice najjače budući da je njihov učinak od 27 postignutih golova nadmašio samo vodeći Vulverhempton.

Ovo je prvi ligaški okršaj dva rivala posle punih deset godina, odnosno od sezone 2006/07 kada su dva okršaja u Premijer ligi završena pobedama domaćih sastava. To je uostalom i najčešći slučaj u njihovim susretima u prethodnih nešto manje od 20 godina. Takva logika nalaže da se odigra kec po Meridianbet kvoti 1,95, ali je dvojka koja ”mora” jednom da dođe, mnogo isplativija (3,85)!


26.9.2017. Vreme je da Jokanovićev Fulam krene ka vrhu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *