Euro U21: Srbija se vraća kući, ali ne pre dostojnog oproštaja sa Španijom!

Euro U21: Srbija se vraća kući, ali ne pre dostojnog oproštaja sa Španijom!

Ostalo je da Srbija odigra još jednu utakmicu na UEFA šampionatu Evrope za fudbalere do 21 godine, a protivnik je Španija, višestruki šampion Starog kontinenta, ali i ekipa koja posle dva susreta niema pobedu nad Orlovima.


Meč za koji se nažalost ispostavilo da je i poslednji na ovom turniru, igra se u Bidgošću, a u sastavu Nenada Lalatovića neće biti već ranije povređenog Čavrića, ali su van konkurencije i suspendovani Marko Grujić i Radovan Pankov.

Jučerašnjom pobedom Slovačke nad sada već bivšim šampionom Švedskom, Srbija je izgubila sve šanse za plasman u polufinale, pa zato okršaj sa Crvenom furijom nema nikakav takmičarski karakter. Ono što je dobro u svemu tome je što je Španija već osigurala prvo mesto u grupi B, pa bi Orlovi mogli da iskoriste eventualnu nezainteresovanost svog protivnika za rezultat i došu do prve pobede na finalnom turniru.

Euro U21: Srbija se vraća kući, ali ne pre dostojnog oproštaja sa Španijom!

Druga je stvar kako će se to postiči protiv tima koji je na dva meča dao osam golova, a primio samo jedan, ali je to već zadatak za selektora Lalatovića.

On svakako ne bi imao ništa protiv da se ponovi rezultat iz pretodnog ciklusa kada je Srbija potukla Španiju u baražu, kada je pobednosni pogodak za 2:1 postigao sadašnji član A selekcije, Filip Kostić u nadoknadi vremena.

Nema sumnje da Crvena furija ima veći kvalitet, uostalom, Španci su i najveći favoriti da posle jednog prvenstva pauze, ponovo stignu do najvrednijeg odličja na ovom takmičenju. Trener Albert Selades u svom sastavu ima i fudbalere sa zavidnim stažom u najjačim ligama, kao što je Saul Nigez koji nastupa za Atletiko i Žerar Delofeu koji brani boje Evertona, a tu su i Asensio (Real), Gaja (Valensija), Beljerin (Arsenal) i mnogi drugi.

S obzirom na nedostatak takmičarskog naboja, očekuju se efikasan susret, a predlog za tip je 5-6 golova po odličnoj Meridianbet kvoti 5.


20.6.2017. Srbija – Makedonija: ne postoji lakši put, Orlovi moraju da pobede!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *