Srbija

Eurobasket: Đorđević oprezan, ali Srbija već razmišlja o Azurima!

Možda košarkaška reprezentacija Mađarske ne može da se nazove velikim protivnikom, ali je to ime sledeće prepreke koju Srbija mora da preskoči na putu do ostvarenja cilja, a to je osvajanje medalje na FIBA šampionatu Evrope.


Iako selektor Orlova Aleksandar Đorđević ne želi ni da nagovesti da njegove igrače očekuje lak susret, sve u želji da igrači ostanu potpuno skoncentrisani, nemoguće je ne primetiti veliku razliku u kvalitetu ove dve ekipe, čak i ako se uzme u obzir da je Srbija ostala bez velikog broja košarkaša koji bi sami mogli da čine jednu odličnu selekciju na Eurobasketu.

Održavanje pozitivne tenzije i jeste posao svakog selektora koji zna šta radi, a Đorđević je to u prethodnih nekoliko godina i dokazao na svakom takmičenju na kojem je sedeo na klupi Orlova. I pred ovo je postavio jasan cilj od koga se ne odustaje, a to je pobedničko postolje, što podrazumeva obavezu pobede u prvoj utakmici koju će Srbija odigrati u dvorani Sinan Erdem.

Eurobasket: Đorđević oprezan, ali Srbija već razmišlja o Azurima!

 

Biće zanimljivo videti da li će se i u ovom susretu izdvojiti Bogdan Bogdanović kao najefikasniji košarkaš srpskog tima sa skoro 20 poena u proseku, ili će se možda više insistirati na igri pod koševima gde bi Marjanović, Kuzmić i Štimac trebalo da imaju veliku prednost u odnosu na centre mađarske selekcije koju je posle 20 godina odustva na šampionat Evrope doveo trener Stojan Ivković.

Srpski košarkaši su bolji u svim statističkim parametrima, a najveća razlika je zabeležena u asistencijama koje Orlovi u proseku beleže po devet više.

Pobednika ovog duela čeka Italija koja je u osmini finala mnogo lakše nego što se očekivalo savladala Finsku.

Meridianbet granica poena je 147.5, ali predlog za tip je pobeda Srbije u hendikepu koji iznosi 16.5 poena!


8.9.2017. Eurobasket: A sada svi u Istanbul!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *