igrajući samo u Istanbulu

Eurobasket: Srbija ili Slovenija, pitanje je sada!

Srbija će i u finalu protiv Slovenije imati istu prednost koju je imala u većini utakmica na FIBA prvenstvu Evrope igrajući samo u Istanbulu, a ona se konkretno odnosi na prevlast u reketu.


Boban Marjanović i Ognjen Kuzmić su personifikacija te prevlasti koja bi trebalo da dođe do izražaja u nedelju uveče u Sinan Erdem dvorani i Orlovima donese prvo evropsko zlato posle više od 15 godina.

A kada se protivnička odbrana skupi oko srpskih gorostasa, onda će Bogdan Bogdanović i ostali da izrešetaju koš Zmajčeka dalekometnim šutevima. Deluje veoma zamislivo i lako, ali da li je sve baš tako? U tom slučaju selekciji Srbije ne bi bio potreban maestralni Aleksandar Đorđević koji je košarkaše koji možda ni sami nisu slutili da će putovati na prvenstvo, a kamoli da će se kući vratiti sa medaljom, pretvorio u borbenu jedinicu kojoj niko u Evropi ne može ništa!

igrajući samo u Istanbulu

Uostalom, ni Slovenija nije stigla do finala tako što su joj se sklanjali sa puta. Četa Igora Kokoškova je jedina koja od prvog dana turnira ne zna kako izgleda izgubljena utakmica, a poslednji trijumf u nizu je sa trona skinuo dosadašnjeg vladara Španiju!

Taj susret je upravo pokazao da i protiv timova u kojima se ističu dominantni centri, a ko može da kaže da braća Gasol to nisu, Slovenija ima spreman odgovor i to kakav! Mladi Luka Dončić sa osamnaest godina igra kao da mu je ovo bar treće-četvrto evropsko prvenstvo, a ne debitantsko, dok je Goran Dragić utkao svo svoje NBA iskustvo u tim i predstavlja pravi motor ekipe.

Srbija se već nalazila u ovakvim situacijama mnogo puta ranije, uključujući i epohe nekadašnjih Jugoslavija, a to pogotovo važi za selektora Đorđevića, čoveka za koga sada misle i da bi sa fudbalskom populacijom stigao do finala nekog velikog takmičenja. Da li je to onaj ”gram” koji će da pretegne na vagi i odluči o vlasniku zlatne medalje.

Meridianbet kaže da su šanse potpuno iste, a sve kvote možete videti ovde.


16.9.2017. Srbija u finalu Evropskog prvenstva!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *