Everton

Everton ne gubi na Gudisonu od Svetaca!

Ronald Kuman je ove sezone već imao prilike da se susretne sa svojim prvim klubom u Premijer ligi, Sautemptonom, ali i da doživi poraz na Sent Merisu pre nešto više od mesec dana.

Ono na šta Kuman i Everton mogu da računaju u ovom susretu je to što su imali manje brutalan praznični raspored od Svetaca, kojima je gostovanje na Gudisonu treći meč za samo šest dana! U prilog domaćem timu ide i činjenica da će gosti nastupiti bez najboljeg odbrambenog fudbalera, Holanđanina Van Dajka, koji je suspendovan zbog pet žutih kartona.

Očekivalo se da posle trijumfa u Lesteru, Plavi osvoje sva tri boda i protiv Hala koji se nalazi u velikim problemima. Međutim, Everton je bio bliži porazu nego pobedi, dva puta je gubio u toku meča, a do jednog boda je došao pogotkom Rosa Barklija pet minuta pre kraja susreta.

Barkli je inače jedan od fudbalera koje je Kuman dosta kritikovao u prethodnom periodu, i to na način na koji u klubu nisu baš navikli, pa je i sam Holanđanin morao da ublaži način skretanja pažnje na greške svojih fudbalera.

Everton će i u ovom susretu biti bez većeg broja fudbalera: Bolasi, Bešić, Stekelenburg, Mekkarti i Ovijedo se i dalje nalaze na listi povređenih i bez šansi da nastupe na ovoj utakmici.

Do pre dva kola je delovalo da je Klod Pul pronašao pravu formulu da održi Sautempton u ritmu potrebnom da bi se ostalo na pozicijama u blizni timova koji se bore za neko od evropskih pozicija.

Posle dva uzastopna poraza i to pred svojim navijačima u kojima je odbrana Svetaca primila čak 6 golova, jasno je da nešto u timu ipak ne štima. Dobro obavešteni izvori kažu da ni atmosfera u svlačionici nije posebno dobra.

Kako sada stvari stoje, najveći domet Sautemptona ove sezone će biti mesto u gornjoj polovini tabele, sa minimalnim izgledima da i sledeće sezone vidi Evropu.

Pored izostanka Van Dajka, Pul ne može da računa ni na Ostina, Klasija, targeta i Pida, ali je Redmondu istekla suspenzija, pa njega i odmornog Bertrana treba očekivati na terenu.

Everton na Gudisonu nije izgubio od Sautemtptona u 11 uzastopnih susreta u kojima je trijumfovao osam puta, primivši u tom periodu svega 6 golova!

Everton je pred svojim navijačima tradicionalno veoma težak protivnik – u prethodnih 12 premijerligaških mečeva, izgubio je samom u Mersisajd derbiju!

Utakmica počinje u 16 časova.