Everton želi pobedu na Oukvelu

Jedna jedina utakmica engleskog Liga Kupa se igra u sredu, ali ima sve preduslove da bude veoma interesantna.
Član Lige jedan Barnsli na Oukvel stadionu u poslednjem meču druge runde takmičenja dočekuje Everton, koji ove sezone ima ambicije da ostvari značajniji rezultat u jednom od kupova, pa zašto to ne bi bio Liga kup.
Domaćin je sezonu započeo porazom u Ligi, ali onda nije izgubio na sledeće četiri takmičarske utakmice, štaviše ostvario je tri pobede, uključujući i Liga kup trijumf protiv Skantorpa.
Barnsli je prošle sezone završio na 11. mestu, a u ovoj se nadaju da bi mogli da stignu i do plej-of pozicije pošto su preko leta angažovali nekoliko novih fudbalera. Na Oukvel je stiglo pet novih fudbalera uz nekoliko talentovanih omladinaca koji su došli na pozajmicu iz Arsenala i Mančester Junajteda.
Barnsli nema većih uspeha u ovom takmičenju, ali ima jedan trofej FA kupa, doduše osvojen davne 1912. godine.
Roberto Martinez vodi Everton treću sezonu za redom, međutim posle premijerne u kojoj je beležio odlilne rezultate, u prošloj je njegova ekipa imala dosta problema sa formom i rezultatima, čemu su doprinele brojne obaveza kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni.
Everton je na kraju završio tačno na sredini tabele sa 25 bodova manje nego u sezoni 2013/14!
U prva tri kola Premijer Lige, Everton je osvojio četiri boda, zabeleživši po jedan od sva tri moguća ishoda.
Poslednji trofej stigao je na Mersisajd još pre 20 godina kada je Everton osvojio FA kup. Klub nikada nije uspeo da trijumfuje u Liga kupu iako je u dva navrata igrao u finalu (1977, 1984). U prethodnih 14 godina se nije desilo da Everton ispadne u drugoj rundi ovog takmičenja.
Rivali se nisu sreli u takmičarskom meču od 1998. godine kada su obe ekipe nastupale u najboljoj ligi na ostrvu. Na Oukvelu je bilo 2-2, a na Gudisonu su domaći  bili bolji tim i pobedili rezultatom 4-2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *